Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Διαβάστε άρθρα στο Internet σε μορφή PDF χωρίς banners και διαφημίσεις

Τις περισσότερες φορές που επιχειρείτε να εκτυπώσετε ένα άρθρο από κάποιο site, δυσκολεύεστε από τα πολλά διαφηµιστικά banners και τα µη απαραίτητα κενά που παρεµβάλλονται στο περιεχόµενο που σας ενδιαφέρει.

To αποτέλεσµα είναι να τυπώνετε πολλές άχρηστες πληροφορίες, καταναλώνοντας χωρίς λόγο χαρτί και µελάνι. Λύση σε αυτό το πρόβληµα µπορεί να σας δώσει το Joliprint, µια δωρεάν εφαρµογή του Web που µε ένα µόνο κλικ µετατρέπει το περιεχόµενο του άρθρου ενός site σε εκτυπώσιµο αρχείο pdf.  Η υπηρεσία λειτουργεί πολύ απλά και δε θα δυσκολέψει τους αρχάριους χρήστες.


1 URL
Το µόνο που χρειάζεται για να µετατρέψετε ένα site σε pdf είναι να επισκεφτείτε τη διεύθυνση joliprint.com, να εισάγετε το URL που σας ενδιαφέρει στο σχετικό πεδίο και να πατήσετε το πλήκτρο "joliprint it!".

2 ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Mόλις ολοκληρωθεί η δηµιουργία του PDF, µπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο, να το αποθηκεύσετε στα Google Docs, να το µοιράσετε στο Facebook ή στο Twitter ή να το στείλετε µε email. Επιλέξτε µε κλικ ένα από τα παραπάνω.

3 ΔΟΜΗ
Στο παραγόµενο αρχείο pdf το Joliprint αφαιρεί όλα τα banners και τα µενού πλοήγησης στο site, φτιάχνοντας ένα έγγραφο δύο στηλών, το οποίο ενσωµατώνει αρίθµηση σελίδων, τον τίτλο του site κ.λπ.





4 ENΣΩΜΑΤΩΣΗ ΣΤΟΝ ΒROWSER
Για να ενσωµατώσετε το app στον browser σας, ώστε να μην πληκτρολογείτε συνέχεια τη διεύθυνση της υπηρεσίας, κάνετε κλικ στο Install Now [Install the Free Add-on].

5 ENΣΩΜΑΤΩΣΗ ΣΕ SITE/BLOG
Για να ενσωµατώσετε το πλήκτρο εκτύπωσης του Joliprint στο site ή στο blog σας, πηγαίνετε στην περιοχή "Get the button on your site" και, κάνετε κλικ στο σχετικό κουµπί – WordPress blog, Blogger Gadget και All Websites.


6 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ EBOOK ΜΕ EMAIL
Για να δηµιουργήσετε ένα ebook από διάφορα άρθρα που βρήκατε στο Web, στείλτε ένα email µε τα URL [έως 10] στη διεύθυνση mypdf[at]joliprint.com. Θα λάβετε στη συνέχεια email από το Joliprint µε attachment ένα ebook που περιέχει όλα αυτά τα άρθρα.

7 JOLIPRINT + TWITTER
Εισάγετε το @mypDF σε οποιοδήποτε σηµείο του tweet σας, γράψτε τη διεύθυνση που σας ενδιαφέρει και στείλτε το µήνυµά σας. Το myPDF θα αναλάβει να µετατρέψει το URL σε PDF, ενηµερώνοντάς σας για τη µετατροπή µε ένα tweet.

8 YΠOΣΤΗΡΙΞΗ
Αν χρειαστείτε τεχνική υποστήριξη για τη χρήση της υπηρεσίας, πατήστε το Support και εισάγετε το email σας, το θέµα που σας ενδιαφέρει και την ερώτηση που θέλετε να κάνετε στο τµήµα τεχνικής υποστήριξης. Ολοκληρώνετε µε κλικ στο Submit.

9 BLOG
Στο blog της υπηρεσίας [joliprint.com/page/1] θα βρείτε χρήσιµες συµβουλές και πληροφορίες για το πώς µπορείτε να την αξιοποιήσετε πλήρως. Επιπλέον, ενηµερώνεστε για όλες τις τελευταίες αλλαγές και βελτιώσεις της.

10 DAILY MAGAZINE
Αν είστε αναγνώστης του Readability [www.readability.com], µπορείτε να χρησιµοποιήσετε το σχετικό app για να σας στέλνει καθηµερινά το Joliprint ένα περιοδικό µε βάση τη reading list σας στο Readability. Αυτό γίνεται στο joliprint.com/mag.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου