Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

40 μικρές και απλές συμβουλές για τη διακόσμηση του σαλονιού σας


Κρεμάστε στον τοίχο του σαλονιού παλιά μπακίρια ή ασημικά τα οποία θε λειτουργήσουν σαν μια διακοσμητική παγίδα για το μάτι.
Βάλε χρώμα στο σαλόνι με λίγα λουλούδια. Μας φέρνει πιο κοντά στη φύση και φυσικά θα μοσχοβολήσει ο τόπος. Δεν χρειάζεται να είναι ακριβά. Δεν χρειάζεται καν να τα αγοράσεις. Μια βόλτα στην εξοχή θα αρκούσε!
Δώσε στο σαλόνι σου βάθος ανακατεύοντας υλικά και υφή.
Σου αρέσει να διαβάζεις; Λογοτεχνία ή περιοδικά; Αυτό είναι καλό. Το κακό είναι όταν το αρχίζεις να μη χωράς στο σαλόνι απο τα βιβλία ή τα περιοδικά. Απλά μάζεψε τα σε μια στοίβα και χρησιμοποίησε τα σαν τραπεζάκι.
Βάλε μερικές έντονες πινελιές στη διακόσμηση του σαλονιού. Για παράδειγμα ένα ζεβρέ μαξιλαράκι σε έναν ανοιχτό καναπέ θα έδινε μια όμορφη νότα στο ύφος του σαλονιού.
Αν το σαλόνι σας είναι μικρό. Και φαίνεται πολύ στριμωγμένο γιατί να μη χρησιμοποιήσετε διάφανα τραπέζια;
Ομαδοποιήστε τα αντικέιμενα του σαλονιού σας θεματικά. Δημιουργείστε θεματικές γωνίτσες ή ράφια με αντικείμενα που μοιάζουν ή παραπέμπουν σε κάτι κοινό. Έτσι το σαλόνι σας θε λέει αρκετά για την προσωπικότητα σας.
Παίξτε με τα σχέδια του χαλιού στο σαλόνι σας. Δώστε μια πιο χαρούμενη ή ζστή νότα με το κατάλληλο σχέδιο.
Όταν αγοράζετε πράγματα για το σαλόνι σας να έχετε στο νου σας και την λειτουργικότητα αλλά βέβαια και τη κομψότητα.
Χώρισε έναν μεγάλο σαλόνι. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κουρτίνες οι οποίες κατεβαίνουν σαν ρολό με βιδωμένη βάση απο το ταβάνι. Έτσι όταν το θέλεις μπορείς να διαιρείς έναν χώρο αλλά απο την άλλη έυκολα μπορείς να τον ξαναενώσεις.
Αν και ο αμφιλεγόμενος ο μινιμαλισμός έχει κάποια οφέλη. Μπορείς να δώσεις στο σαλόνι σου πιο απλές και καθαρές γραμμές με έναν μίνιμαλ καναπέ
Χρησιμοποίησε το χαλί για να τραβήξεις την προσοχή σε ένα κομμάτι του σαλονιού που σ'αρέσει, όπως για παράδειγμα σε έναν όμορφο καναπέ.
Βάλε χρώμα στους τοίχους του σαλονιού σου! Παίζοντας με τα χρώματα μπορείς να κάνεις έναν χώρο ζεστό και ζωντανό. Ένα μπλε σαν και της φωτογραφίας κάνει αντίθεση αλλά είναι και ουδέτερο, όπως το γκρι και το μπεζ.
Διάλεξε έπιπλα σαλονιού που ταιριάζουν στο στυλ σου. Μην παρασυρθείς υπερβολικά απο τη μόδα ή απο τις προσφορές. Έρευνες δείχνουν οτι πολλοί άνθρωποι έχουν τάσεις φυγής απο το σπίτι τους γιατί δεν νιώθουν άνετα. Ας μην είσαι και εσύ ένας απο αυτούς.
Δώσε στα έπιπλα του σαλονιού διαφορετικούς ρόλους. Για πράδειγμα ένα καροτσάκι πρωινού θα μπορούσε να χρησιμεύσει και ως τραπεζάκι σαλονιού. Παίξε, πειραματίσου και βγάλε τα αποτελέσματα σου! Για παράδειγμα μια καλή ιδέα είναι ένα παλιό πατζούρι, το οποίο έχει ξαναβαφεί να χρησιμοποιηθεί ως σιντοθήκη.
Σε ένα ουδέτερο δωμάτιο βρες έξυπνους τρόπους για να βάλεις ενέσεις χρώματος. Η αντίθεση πάντα έχει ομορφα αποτελέσματα σε ένα σαλόνι.
Χρησιμποποίησε καθρέφτες. Κάνε ένα σαλόνι πιο φωτεινό ή να δείχνει μεγαλύτερο με έναν καθρέφτη. Ειδικά αν υπάρχει η δυνατότητα να αντανακλά φώς ή μια όμορφη θέα μην την αφήνεις ανεκμετάλευτη!
Ζωντάνεψε τους τοίχους του σαλονιού με πλακάκια τριών διαστάσεων. Είναι προτότυπα, όμορφα, πρακτικά και βγαίνουν εύκολα αν θελήσεις αλλαγές.
Βάλε λίγη χλιδή. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις έναν μεγάλο αναπαυτικό καναπέ ή ενα ottoman (σκαμπό) για να δώσεις μια αίγλη στον σαλόνι σου.
Πειραματίσου με φτηνά υλικά. Για παράδειγμα μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα φτηνό ύφασμα σαν ριχτάρι στον καναπέ του σαλονιού σου. Μπορεί και να εκπλαγέις απο το αποτέλεσμα!
Χρησιμοποίησηε την υπερβολή. Μπορείς για παράδειγμα να εντυπωσιάσεις με το ασυνήθιστο μέγεθος ενός αντικέιμενου, όπως για παράδειγμα αυτός ο καθρέφτης.
Όταν ψωνίζεις να έχεις στο νου σου περισσότερες χρήσεις για κάποιο αντικέιμενο. Για παράδειγμα όταν διαλέγεις καναπέ θα μπορούσες να φροντίσεις να είναι αρκετά βαθύς για να μπορεί κάποιος να κοιμηθεί σε αυτόν. Έτσι θα κερδίσεις οφέλιμο χώρο στο σαλόνι σου.
Δώσε ισορροπία και αίσθηση οργάνωσης στο σαλόνι σου με το να τοποθετήσεις τα έπιπλα σου συμμετρικά.
Αν ο καναπές στο σαλόνι σου είναι κλασικός και εσύ θέλεις να δώσεις μια πιο ανάλαφρη νότα μπορείς να παίξεις με τα μαξιλάρια. Μπορείς να πειραματιστείς με τον αριθμό των μαξιλαριών, αν θέλεις κάτι πιο επίσημο χρησιμοποίησε ζυγό αριθμό, αλλιώς μονό.
Δημιούργησε μια ζεστή γωνίτσα για κουβεντούλα στο σαλόνι με το να φέρεις έπιπλα σαλονιού όπως καρέκλες,πολυθρόνες ή καναπέδες κοντά σε ένα παράθυρο.
Τόνισε κάποια χρώματα στο σαλόνι όπως τον σοκολατί καναπέ, με το να τον τοποθετήσεις σε άσπρο φόντο.
Αποφύγετε τη μουντή διάθεση που μπορεί να φέρει ένας βαρετός καναπές με τη παιχνιδιάρικη διακόσμηση.
Δώσε προσωπικότητα σε βαρετούς καναπέδες με τα μαξιλάρια. Τόλμησε να χρησιμοποιήσεις σχέδια και χρώματα πιο ανάλαφρα, μοντέρνα και νεανικά.
Σε έναν μικρό καναπέ δώστε λίγο την αίσθηση του μεγάλου με πιο ανάλαφρα χρώματα.
Φτιάξε ένα μοντέρνο διακοσμητικό με φτηνά υλικά, και ξεκάθαρες γραμμές. Μπορεί να δώσει χρώμα στο σαλόνι σου!
Φρεσκάρετε παλιά τραπεζάκια ή σκαμνάκια. Με ένα τριψιματάκι και στη συνέχεια με ένα βάψιμο , Σε περίπου μισή ώρα θα έχετε ένα καινούριο τραπεζάκι που θα θυμίζει κάτι απο τα παλιά.
Χρησιμοποιήστε χρώματα που σας ηρεμούν. Για παράδειγμα τολμήστε να χρησιμοποιήσετε πρασινάκι στο σαλόνι σας. Το πράσινο έχει αποδειχτεί οτι ήρεμέι και χαλαρώνει.
Ή βάλτε τη γαλήνη στο σαλόνι με απαλα χρώματα.
Ονειρέψου πόλεις που θα ηθελες να επισκεφτές τοποθετώντας ρολόγια με τις τοπικές ώρες της κάθεμιας.
Αν έχεις ξύλινο πάτωμα στο σαλόνι, μπορείς να προβάλλεις την ομορφιά του χρησιμοποιώντας γήινα χρώματα, όπως το καφέ και το πράσινο ή ακόμη και το μπλε.
Για πιο καθαρές γραμμές, στον καναπές σου χρησιμοποίησε λίγα και μεγάλα μαξιλάρια, παρά περισσότερα και μικρότερα.
Αν θέλεις να κάνεις το δωμάτιο σου λίγο πιο ποπ, μπορείς να χρησιμοποιήσεις υφάσματα που παραπέμπουν στην ποπ αρτ και να αλλάξεις το ύφασμα του καναπέ.
Χρησιμοποίησε κατάλληλο φωτισμό για να κάνεις την γωνία ενός καναπέ γωνία μελέτης.
Ταίριαξε ιδιαίτερα ή παράξενα αντικείμενα με άλλα πιο απλά για να έρθει η ισορροπία στο σαλόνι. Μη το παρακάνεις με τα πολύπλοκα σχέδια, ούτε βέβαι και με το λιτό design.
Πάντρεψε διαφορετικά σχέδια που έχουν έστω και κάτι κοινό, όπως το χρώμα.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου