Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Περίεργες συμπτώσεις συνδέουν Αβραάμ Λίνκολν και Τζον Κένεντι;

Μία σειρά από ασυνήθιστες συμπτώσεις συνδέουν δύο Προέδρους των ΗΠΑ, τον Αβραάμ Λίνκολν και τον Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι.

Εκλέχθηκαν στη Βουλή των Αντιπροσώπων με διαφορά 100 ετών (ο πρώτος το 1846 και το δεύτερος το 1946), ενώ πέρασαν το κατώφλι του Λευκού Οίκου επίσης με διαφορά ενός αιώνα (ο Λίνκολν το 1860 και το JFK το 1960).


Τα επίθετα τους έχουν 7 γράμματα (Lincoln – Kennedy). Μιας και μιλάμε όμως για επίθετα, ένας Johnson διαδέχθηκε και τους δύο: Ο Άντριου Τζόνσον διαδέχθηκε τον Αβραάμ Λίνκολν, ενώ ο Λίντον Τζόνσον διαδέχθηκε τον Τζον Φ. Κένεντι στην προεδρία των ΗΠΑ. Προσθέστε στη συνεπωνυμία και τη διαφορά 100 ετών στη γέννηση των διαδόχων τους: Ο Άντριου Τζόνσον γεννήθηκε το 1808 και ο Λίντον Τζόνσον το 1908.

Λίνκολν και Κένεντι δολοφονήθηκαν ημέρα Παρασκευή με μία σφαίρα στο κεφάλι. Ο Αβραάμ Λίνκολν πυροβολήθηκε στο θέατρο Ford της Ουάσιγκτον, ενώ ο JFK πυροβολήθηκε μέσα στην προεδρική λιμουζίνα, η οποία ήταν μοντέλο Lincoln της αυτοκινητοβιομηχανίας Ford. Οι δολοφόνοι και των δύο προέδρων συνελήφθησαν, αλλά δολοφονήθηκαν με τη σειρά τους πριν δικαστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου