Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Σύστημα μέτρησης της ταχύτητας του Ιντερνετ

Την πραγματική ταχύτητα πρόσβασης της σύνδεσής τους στο Διαδίκτυο μπορούν πλέον να μετρήσουν οι συνδρομητές μέσω του «Συστήματος Αποτίμησης Ποιότητας Ευρυζωνικών Συνδέσεων» ΥΠΕΡΙΩΝ.

Σύστημα μέτρησης της ταχύτητας του Ιντερνετ
Το σύστημα αποτελεί ένα εργαλείο στο οποίο θα στηριχθεί η δημιουργία του πρώτου ψηφιακού χάρτη ευρυζωνικής κάλυψης της Ελλάδας που προωθεί η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Η Επιτροπή καλεί τους συνδρομητές με ADSL ή VDSL συνδέσεις να συμμετάσχουν στην έρευνα πληκτρολογώντας τη διεύθυνση www.hyperiontest.gr.


Εκεί, δημιουργώντας έναν λογαριασμό, θα μπορούν να μετρούν, να ελέγχουν και ταυτόχρονα να συγκρίνουν την απόδοση, την πραγματική ταχύτητα και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ευρυζωνικής τους σύνδεσης ανά γεωγραφική περιοχή.

Σύμφωνα με την ΕΕΤΤ, στο ΥΠΕΡΙΩΝ οι συνδρομητές αποκτούν πλήρη εικόνα για τη σύνδεσή τους καθώς:
  • Μετρούν, με το εργαλείο NDT, τις πραγματικές ταχύτητες πρόσβασης, κατά τη λήψη (download) και αποστολή (upload) δεδομένων, τον χρόνο απόκρισης και τις απώλειες πακέτων σε συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή και χρονική στιγμή (π.χ. χαμηλές ταχύτητες στις ώρες αιχμής). Επίσης, συγκρίνουν την ταχύτητα που πραγματικά απολαμβάνουν με τη μέγιστη ταχύτητα που η σύνδεσή τους μπορεί θεωρητικά να υποστηρίξει, ανάλογα με την απόσταση από το πλησιέστερο αστικό κέντρο.
  • Ελέγχουν, με το εργαλείο Glasnost, εάν ο πάροχος περιορίζει επιλεγμένες υπηρεσίες αποτρέποντας τη βέλτιστη αξιοποίηση της ταχύτητας.
  • Με το σύστημα ΥΠΕΡΙΩΝ οι χρήστες θα μπορούν να ελέγχουν την ταχύτητα πρόσβασής τους στο Διαδίκτυο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου