Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Ανοίγουμε πανιά για Ύδρα!

Το δεύτερο τριήμερο του Μαρτίου είναι εδώ και σας καλεί να το απολαύσετε μέσα από μικρές αποδράσεις σε κοντινούς προορισμούς. Τα κοντινά στην Αθήνα νησιά φαντάζουν οάσεις μετά την απαιτητική καθημερινότητα της πόλης και αποτελούν την κατάλληλη επιλογή για χαλάρωση και διασκέδαση.

Μια από τις καλύτερες επιλογές είναι αναμφισβήτητα το γραφικό και ιστορικό νησί της Ύδρας, το οποίο απέχει μόλις μίαμιση ώρα με το δελφίνι από το λιμάνι του Πειραιά. Κάθε χρόνο στην Ύδρα διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοϊας Ανοιχτής Θαλάσσης ο Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Ύδρας, που φέτος συμπίπτει με το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, ανοίγοντας την αγωνιστική περίοδο.

Η εκκίνηση των 90 περίπου σκαφών θα γίνει το Σάββατο 23 Μαρτίου από τον Φαληρικό Όρμο στις 11 το πρωί. Το εντυπωσιακό αυτό θέαμα θα έχουν τη δυνατότητα να το δουν όσοι θα βρεθούν στο νησί της Ύδρας για το τριήμερο. Τα σκάφη θα παραμείνουν στο λιμάνι μέχρι και την Δευτέρα 25 Μαρτίου, οπότε και θα αναχωρήσουν.

Το νησί


Είναι το πιο κοσμοπολίτικο νησί του Αργοσαρωνικού, με πλούσια ναυτική παράδοση και κάθε χρόνο προσελκύει πολλά ιδιωτικά σκάφη από όλα τα μέρη του κόσμου. Η πόλη είναι χτισμένη αμφιθεατρικά και καταλήγει σε έναν κλειστό όρμο.

Χαρακτηριστικό στοιχείο του λιμανιού είναι οι προμαχώνες με τα κανόνια που βρίσκονται δεξιά και αριστερά του και προστάτευαν την πόλη από τις επιδρομές κατά τη διάρκεια των πολέμων.

Η βόλτα στην προκυμαία του γραφικού νησιού θα σας ταξιδέψει σε παλαιότερες εποχές, αφού θα σας δωθεί η δυνατότητα να θαυμάσετε τα παλιά Αρχοντικά, τις πολεμίστρες και τα κανόνια.

Η πόλη της Ύδρας έχει χαρακτηριστεί διατηρητέα και για το λόγο αυτό δεν κυκλοφορούν πουθενά στο νησί αυτοκίνητα.

Οι βόλτες γίνονται έτσι μια ευχάριστη περιπέτεια, με μόνο μέσο μεταφοράς τα παραδοσιακά γαϊδουράκια. Τα στενά ανηφορικά δρομάκια σας προσκαλούν να τα περπατήσετε και να γνωρίσετε μια προς μια τις ομορφιές του νησιού. Χαρείτε τη μέρα σας πίνοντας καφέ σε ένα από τα παραδοσιακά καφενεδάκια και επιλέξτε φρέσκο ψάρι για το μεσημεριανό σας. Μην παραλείψετε να επισκευφθείτε ένα από τα Μουσεία της πόλης, αλλά και τις επιβλητικές εκκλησίες του νησιού.

Πώς θα φτάσετε στο νησί:
Με ιπτάμενα δελφίνια:
Flying Dolphins: Ύδρα: 22980-54007, 53812
Πειραιάς: 210-41.99.000
Λιμεναρχείο Πειραιά: 210-45.93.104

Με ιδιωτικό σκάφος:
Μπορείτε να αγκυροβολήσετε στο κεντρικό λιμάνι ή στο Μανδράκι ή στα Καμίνια, στον Βλυχό, στον Παλαμιδά, στο Μπίστι, στον Μώλο, στον Άγιο Νικόλαο και στη Δοκό που βρίσκονται δυτικά του λιμανιού. Μια ακόμα επιλογή είναι ο όρμος του Σκίντου, όπου ανακαλύφθηκε το αρχαιότερο ναύγιο στον κόσμο.

Οδικώς:
Από την Αθήνα φτάνετε στον Γαλατά και ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο στο Μετόχι, όπου υπάρχει χώρος για να αφήσετε το αυτοκίνητο σας και να περάσετε απέναντι είτε με θαλάσσιο ταξί, είτε με τα σκάφη Freedom I και ΙΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου