Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Πρωτότυπα φαναράκια

Τα μπαλόνια είναι όμορφα για να διακοσμήσετε έναν χώρο για πάρτυ… Ξέρετε όμως ότι μπορούν να σας βοηθήσουν και να φτιάξετε όμορφα φανάρια για ένα δείπνο ή για μια βραδιά στον κήπο;

Θα χρειαστείτε:

  • Κερί σε νιφάδες, λευκό χρώμα, 2 κουτιά των 800 γρ.
  • Στικ/ταμπλέτες χρώματος για κερί
  • Μπαλόνια
  • Σχοινί
  • 1 καρφίτσα
  • Μικρό μπρελόκ
  • Καρφίτσα με φελλό
  • Κατσαρόλα

Πώς γίνεται:

  1. Καλό είναι να φορέσετε ποδιά και γυαλιά για να προστατευτείτε από τις σταγόνες κεριού που μπορεί να πεταχτούν. Βάλτε τις νιφάδες κεριού σε μία κατσαρόλα ώστε να γεμίσει μέχρι τη μέση, αφήστε τις να λιώσουν κι αν χρειαστεί συμπληρώστε με νέες νιφάδες. Η κατσαρόλα θα πρέπει να είναι μέχρι τη μέση γεμάτη με υγρό κερί. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ένα ολόκληρο ή μισό στικ ή ταμπλέτα χρώματος.
  2. Αναμείξτε καλά το στικ χρώματος.
  3. Σβήστε τον φούρνο και αφήστε το κερί να κρυώσει. Το κερί πρέπει να είναι ακόμα ρευστό, όχι όμως πολύ ζεστό, για να μην σκάσει το μπαλόνι! Φουσκώστε λίγο το μπαλόνι και γεμίστε το με λίγο νερό. Η διάμετρος του μπαλονιού θα πρέπει να είναι περ. 12 εκ. Δέστετοσχοινίστομπαλόνι. Βουτήξτε το μπαλόνι για λίγο στο ζεστό κερί, βγάλτε το, περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα και ξαναβουτήξτε το, επαναλάβετε περίπου 10 φορές.
    Αφήστε μετά το κερί στο μπαλόνι να στεγνώσει για μερικά λεπτά, μέχρι να αισθανθείτε ότι το μπαλόνι έχει κρυώσει. Συμβουλή: για το κρύωμα στερεώστε το μπαλόνι με σελοτέιπ στην άκρη του τραπεζιού (τοποθετήστε από κάτω χαρτί εφημερίδας σε περίπτωση που στάξει).
  4. Βουτήξτε πάλι το μπαλόνι στο κερί, περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα, ξαναβουτήξτε το και περιμένετε πάλι λίγα δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία περίπου 50 φορές. Αφήστετοκερίστομπαλόνιναστεγνώσει. Με ένα μαχαίρι ή σπάτουλα διαμορφώστε επίπεδα το κάτω μέρος όσο το μπαλόνι είναι ακόμα χλιαρό.
  5. Όταν το κερί στεγνώσει τελείως, τρυπήστε το μπαλόνι με μία καρφίτσα πάνω από τον νεροχύτη για να μπορεί να φύγει το νερό. Αφαιρέστε το μπαλόνι.
  6. Αν θέλετε μπορείτε να διακοσμήσετε το φαναράκι με κάποιο όμορφο διακοσμητικό: καρφώστε μία καρφίτσα σε ένα κομμάτι φελλό, ζεστάνετε την καρφίτσα στη φλόγα ενός κεριού και καρφώστε την στο κέρινο φαναράκι. Δέστε σε ένα σχοινί το διακοσμητικό. Τοποθετήστε μέσα στο φανάρι μερικά ρεσό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου