Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Εκλάπησαν δώδεκα πίθηκοι…

Εκτεταμένες έρευνες πραγματοποιούν οι αστυνομικές αρχές της Ολλανδίας, για να εντοπίσουν τους δράστες μιας διάρρηξης σε ζωολογικό κήπο, απ’ όπου εκλάπησαν δώδεκα εξωτικά, μικρόσωμα πιθηκάκια.
 
Η κλοπή ανακαλύφθηκε όταν ένας υπάλληλος του πάρκου Βίσελ Ντίρενπαρκ στο Έπε διαπίστωσε ότι η ξύλινη πόρτα, που οδηγούσε στον περίβολο των πιθήκων, είχε παραβιαστεί, όπως εξήγησε η Μπέρνου Βάγκεναρ, εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου. «Κλάπηκαν ορισμένοι από τους σπανιότερους πιθήκους μας» πρόσθεσε. 
 
Οι δράστες πήραν έξι ασημόχρωμα ουιστίτι, τρία ουιστίτι-πυγμαίους, δύο αυτοκρατορικούς ταμαρίνους και έναν ασπρόλοφο ταμαρίνο. Τα δύο τελευταία είδη θεωρούνται απειλούμενα, που σημαίνει ότι το εμπόριό τους απαγορεύεται, εξήγησε η Βάγκεναρ. «Είναι σαφές ότι οι δράστες είχαν βάλει στο στόχαστρο τα συγκεκριμένα είδη» είπε, από την πλευρά της, η εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, Λίζμπετ Οέλεν.
 
Η διεύθυνση του ζωολογικού κήπου ανησυχεί πολύ, επεσήμανε η Βάγκεναρ, επειδή τα πιθηκάκια είναι συνηθισμένα να ζουν σε τροπικές συνθήκες και δεν θα αντέξουν την παγωνιά της Ολλανδίας. Επιπλέον, πρέπει να ακολουθούν συγκεκριμένο διαιτολόγιο: η διατροφή τους αποτελείται από φρούτα, έντομα κι ένα βιταμινούχο συμπλήρωμα. Η Βάγκεναρ διευκρίνισε ότι ο ζωολογικός κήπος, δυστυχώς, δεν είναι σε θέση να δώσει αμοιβή σε όποιον επιστρέψει τα ζωάκια – αλλά, όποιος βοηθήσει θα ‘χει, βέβαια, για πάντα να διηγείται το πώς έσωσε τους δώδεκα πιθήκους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου