Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Chrome 26, αναβάθμιση με νέο Ελληνικό λεξικό και λιγότερα bugs

Αν δεν έχετε κατεβάσει ακόμα τον νέο Chrome 26 καλύτερα να το κάνετε. Η ειδοποίηση πρέπει να έχει φτάσει στον browser με το χαρακτηριστικό βελάκι να ειδοποιεί ότι πρέπει να γίνει επανεκκίνηση του Chrome για την έκδοση 26.


Το σημαντικότερο ίσως χαρακτηριστικό του Chrome 26 είναι το ανανεωμένο λεξικό. Όλες οι γλώσσες που υποστηρίζει ο Chrome στα λεξικά του ενημερώθηκαν. Μαζί και το λεξικό για τα Ελληνικά. Καλύτερη διόρθωση και επιπλέον κάτι πολύ έξυπνο και βολικό. Το νέο χαρακτηριστικό ονομάζεται: Ask Google for suggestions.

Chrome 26 με νεο Ελληνικο λεξικο και αναβαθμιση σε διορθωσεις γραμματικης

Αυτό που μπορεί να κάνει ο Chrome 26 είναι να επικοινωνήσει με τους servers του Google και να βρει την σωστή πρόταση για την διόρθωση που ζητήθηκε. Πχ ονόματα μπορούν να διορθωθούν και να εμφανιστούν με τον σωστό τρόπο. Επιπλέον είναι εφικτή η διόρθωση γραμματικής και αλλά και λέξεων με ίδια γραφή αλλά διαφορετικό όνομα. Για παράδειγμα η λέξη κακά μπορεί να σημαίνει άσχημα αλλά και κάτι άλλο.


Για τους χρήστες του Chrome 26 στα Windows, η νέα έκδοση δημιουργεί συντομεύσεις στην επιφάνεια εργασίας (desktop) για διαφορετικούς χρήστες. Για Mac και Linux υπάρχει η δυνατότητα πλέον για Asynchronous DNS resolver που πρακτικά σημαίνει μεγαλύτερη ταχύτητα.

Επιλέον έχουν διορθωθεί 11 bugs και προβλήματα στον Chrome 26 για λιγότερους μπελάδες και μεγαλύτερη ασφάλεια. Αν δεν έχετε ήδη ενημερωθεί για την νέα έκδοση μπορείτε να κοιτάξετε στο About Google Chrome και να κάνατε την αναβάθμιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου