Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις κατά του Google Glass

Η ιστοσελίδα «Stop The Cyborgs» εναντίον του νέου gadget

Μετά την απαγόρευση των Google Glass από bar στο Seattle, αρκετό καιρό πριν ανακοινωθούν τα νέα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας της Google, τη σκυτάλη, στον “πόλεμο” εναντίον του νέου gadget, παίρνει μία νέα ιστοσελίδα με την ονομασία StopTheCyborgs.

Η θέση των υπευθύνων της ιστοσελίδας, είναι πως τα νέα Augmented γυαλιά της Google, θα βοηθήσουν στην καταπάτηση της ελευθερίας, περιορίζοντας την ελευθερία του λόγου και την ιδιωτικότητα.

Στο κείμενο που δημοσιεύθηκε από τον Pete Hague του blog Edge Penguin, παρουσιάζονται απόψεις που υποστηρίζουν την δημιουργία μίας νέας κατάστασης της κοινωνίας, που θα μετατραπεί σε μία ζώνη με “σχεδόν” ιδιωτικότητα. Κανείς δε θα εκφράζει τις απόψεις του δημόσια, πολύ απλά επειδή θα νιώθει ότι παρακολουθείται.

Μάλιστα, περιγράφει τη συγκεκριμένη κατάσταση δίνοντας το παράδειγμα ενός bar σήμερα και συγκρίνοντάς το με την μετά-Google Glass εποχή.

Μέσα από τα κείμενα που είναι δημοσιευμένα, γίνονται ξεκάθαροι οι φόβοι και οι κίνδυνοι που θα δημιουργηθούν από την αλόγιστη λήψη βίντεο και φωτογραφιών ανυποψίαστων ανθρώπων, ειδικά αν προστεθεί και δυνατότητα άμεσου upload στο Internet του εν λόγω υλικού.

Τέλος, μέσα από την ιστοσελίδα μπορείτε να βρείτε δωρεάν διάφορα σήματα που δηλώνουν την απαγόρευση των Google Glass, καθώς και αυτοκόλλητα, κάρτες αλλά και μπλουζάκια προς παραγγελία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου