Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Το Google Translate αποθηκεύει τις μεταφράσεις σας με το Phrasebook

Νέα λειτουργία από την υπηρεσία μεταφράσεων

Σε πολλές περιπτώσεις, έχει χρειαστεί να μεταφράσουμε τις ίδιες και τις ίδιες εκφράσεις, μέσω της υπηρεσίας Google Translate, όπως για παράδειγμα κάποιος που προσπαθεί να μάθει μία ξένη γλώσσα. Η Google, προσπαθεί να λύσει αυτό το πρόβλημα, προσθέτοντας στην υπηρεσία της ένα νέο χαρακτηριστικό, με το όνομα Phrasebook.

Το Phrasebook, επιτρέπει στον χρήστη να αποθηκεύει τις φράσεις που έχει μεταφράσει σε μία λίστα αναζήτησης, ώστε να μη χρειάζεται να μεταφράζει την ίδια έκφραση δύο φορές. Για να εκμεταλλευτείτε τη νέα λειτουργία, αρκεί να κάνετε κλικ στο εικονίδιο με το αστέρι, κάτω από τη μετάφραση ώστε να το προσθέσετε στη λίστα. Στη συνέχεια, όποτε χρειαστείτε τη συγκεκριμένη φράση μπορείτε να την αναζητήσετε χρησιμοποιώντας το πλαίσιο αναζήτησης στην επάνω δεξιά γωνία.

Ακούγεται σαν ένα καλό χαρακτηριστικό, αλλά είμαστε επιφυλακτικοί για το κατά πόσο θα είναι χρήσιμο στην πράξη. Προς το παρόν δεν υπάρχει δυνατότητα συγχρονισμού της εφαρμογής του Google Translate για κινητές συσκευές με τον λογαριασμό σας στην Google, με αποτέλεσμα να μη μπορείτε να μεταφέρεται ότι μεταφράζετε από το κινητό σας στον υπολογιστή σας.

Επίσης, το Phrasebook δεν επιτρέπει στους χρήστες την επεξεργασία του κειμένου της μετάφρασης, οπότε οποιοδήποτε λάθος αποτέλεσμα θα πρέπει να παραμείνει έτσι. Η νέα λειτουργία δε δείχνει έτοιμη να αντικαταστήσει τις κλασσικές εφαρμογές λεξικών και σημειώσεων, τουλάχιστον όχι για την ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου