Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

«Έξυπνο» ρολόι (και) από τη Samsung

Καθώς οι φήμες γύρω από την ανάπτυξη από πλευράς της Apple του περίφημου «iWatch» (ενός «έξυπνου» ρολογιού, ουσιαστικά μείξης μεταξύ ρολογιού χειρός και smartphone) οργιάζουν, φαίνεται πως η «κούρσα» στις ηλεκτρονικές συσκευές οι οποίες φοριούνται έχει αρχίσει πριν ακόμα αυτές κυκλοφορήσουν.

O Λι Γιανγκ Χι, υψηλόβαθμο στέλεχος της Samsung, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg, δήλωσε σε συνέντευξή του στη Σεούλ πως «ετοιμάζουμε το ρολόι εδώ και καιρό…δουλεύουμε πολύ σκληρά για να ετοιμαστούμε για αυτό. Ετοιμάζουμε προϊόντα για το μέλλον, και το ρολόι είναι σίγουρα ένα από αυτά».


Ο Λι δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με τα χαρακτηριστικά του ρολογιού, την τιμή του ή το πότε θα κυκλοφορήσει, ωστόσο, αν και δεν είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορεί αυτή η φήμη, είναι η πρώτη φορά που ένα στέλεχος της Samsung αναφέρεται ανοιχτά στο συγκεκριμένο προϊόν. Στα μέσα του Φεβρουαρίου είχαν κυκλοφορήσει φωτογραφίες συσκευών που ανέπτυσσε η Samsung οι οποίες είχαν προκαλέσει το ενδιαφέρον του ειδικού Τύπου για το «έξυπνο ρολόι», που φαίνεται ότι αναπτύσσει η εταιρεία, που φαίνεται να συνδέεται με το όνομα Samsung Galaxy Attius.


YOUTUBE/NEWSYTECH
Στα άμεσα σχέδια της εταιρείας περιλαμβάνεται η κυκλοφορία τριών high-end smartphones μέσα στο έτος (ένα εκ των οποίων είναι το διάσημο Galaxy S4, που παρουσιάστηκε πρόσφατα). Όσον αφορά την «αποκαλυπτική» κίνηση από πλευράς της Samsung, εκτιμάται πως ο λόγος πίσω της είναι η κυκλοφορία φημών περί πυρετωδών διαδικασιών στην «αντίζηλο» Apple, που θεωρείται πως έχει 100 σχεδιαστές να δουλεύουν πάνω στο iWatch.
  Γενικότερα, η «κούρσα» πλέον έγκειται στη δημιουργία της αγοράς των ηλεκτρονικών συσκευών που φοριούνται (όπως τα εν λόγω ρολόγια ή τα augmented reality γυαλιά της Google, Google Glass) ενώ παράλληλα έχουν λειτουργίες αντίστοιχες αυτών που παρουσιάζονται σε έξυπνα κινητά και tablets.

Εκτιμάται πως ο ανταγωνισμός στην εν λόγω «αρένα» θα είναι εξαιρετικά έντονος, και οι εταιρείες του χώρου ετοιμάζουν τα προϊόντα που θα τους επιτρέψουν να εισέλθουν με τις μεγαλύτερες δυνατές αξιώσεις, διεκδικώντας το μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς.

Όσον αφορά το «iWatch» εκτιμάται πως μπορεί να κάνει την εμφάνισή του μέσα στο έτος, ενώ υπολογίζεται πως η παγκόσμια βιομηχανία ρολογιών χειρός θα σημειώσει πωλήσεις 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα στο 2013.

H Samsung είχε δοκιμάσει την τύχη της στο χώρο των ηλεκτρονικών συσκευών που φοριούνται και στο παρελθόν, κυκλοφορώντας το 1999 το SPH-WP10, ένα τηλέφωνο-ρολόι, και στη συνέχεια το S9110 το 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου