Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Το Taxibeat προσφέρει ταξί-κούριερ

Υπηρεσία μεταφοράς αντικειμένων πόρτα-πόρτα προσφέρει πλέον από το Διαδίκτυο το Taxibeat, για την παροχή της οποίας κάθε οδηγός ταξί θα διαπραγματεύεται ελεύθερα την αμοιβή του και ο αποστολέας θα επιλέγει την πλέον συμφέρουσα για την τσέπη του.

Η ψηφιακή εφαρμογή που «γεννήθηκε» το 2011 στην Αθήνα και γρήγορα επεκτάθηκε στο εξωτερικό προχωρά σε ένα «πείραμα», αφού καλεί τους ιδιοκτήτες ταξί να λειτουργήσουν ανταγωνιστικά, σε μία αγορά η οποία κατά παράδοση ρυθμίζεται αυστηρά από το κράτος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, «η νέα υπηρεσία του Taxibeat επιτρέπει στους χρήστες να αποστείλουν και να παραλάβουν µε ασφάλεια ό,τι θέλουν, όποια ώρα θέλουν, door-to-door, επιλέγοντας τον οδηγό που θα το μεταφέρει και την αμοιβή του».

Η υπηρεσία μεταφοράς πόρτα-πόρτα είναι προς στιγμήν διαθέσιμη μόνο μέσω της ιστοσελίδας του Taxibeat, όμως από τα μέσα Απριλίου θα έχει «φορτωθεί» και στις κινητές εφαρμογές για iOS και Android αντίστοιχα.

«Ο χρήστης, ο οποίος μπορεί να είναι είτε ο αποστολέας είτε ο παραλήπτης της αποστολής, εισάγει όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Στη συνέχεια η εφαρμογή επιστρέφει στον χρήστη τη λίστα µε τους διαθέσιμους Taxibeat οδηγούς κοντά στη διεύθυνση παραλαβής και το συνολικό κόστος που χρεώνει καθένας για τη συγκεκριμένη αποστολή. Ο χρήστης επιλέγει τον οδηγό -κατ' επέκταση και τη χρέωση. Από τη στιγμή που ο οδηγός αποδεχθεί την κλήση του χρήστη, ο χρήστης θα μπορεί να παρακολουθεί στην οθόνη του, σε πραγματικό χρόνο, την εξέλιξη της αποστολής βήμα-βήμα μέχρι την παράδοση» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Οι υπηρεσίες αποστολής αντικειμένων και δεμάτων μέσω ταξί δεν είναι κάτι καινούργιο. Οι εταιρείες ραδιοταξί τις προσέφεραν χρόνια τώρα, με την ονομασία "ασυνόδευτα". Και οι πελάτες μας, αλλά και οι οδηγοί του Taxibeat, μέχρι τώρα μας προέτρεπαν να προσφέρουμε κι εμείς αυτή την υπηρεσία. Όμως δεν θα μπορούσαμε να τη διαθέσουμε παρά μόνο με ένα μοναδικό, εντελώς Taxibeat τρόπο» αναφέρει ο ιδρυτής του start up κ. Νίκος Δρανδάκης.

«Οι οδηγοί του Taxibeat θα σας προσφέρουν υπηρεσίες μεταφοράς αντικειμένων και μικροαντικειμένων κυριολεκτικά από πόρτα σε πόρτα, σε απίστευτα ανταγωνιστικές τιμές. Πώς θα το πετύχουμε αυτό; Παραμένοντας συνεπείς στο μοντέλο του marketplace, μιας ελεύθερης αγοράς στην οποία η προσφορά και η ζήτηση καθορίζουν τους κανόνες του παιχνιδιού, και ο πελάτης έχει το δικαίωμα της επιλογής» καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου