Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

To νέο Galaxy S4 αποκαλύφθηκε στη Νέα Υόρκη – Ποια είναι τα "μυστικά" του

Με μια παρουσίαση που θύμιζε  τα μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ, η  Samsung αποκάλυψε στη Νέα Υόρκη τα μυστικά του νέου Galaxy S4…

Ο μικρός Τζέρεμι, πρωταγωνιστής  των teaser της Samsung εμφανίστηκε πρώτος στη σκηνή με την ορχήστρα του Ράδιο Σίτι και το κουτί, που πριν από μερικές ημέρες του εμπιστεύτηκε η Samsung, για να επιστρέψει λίγα λεπτά αργότερα με το νέο Galaxy S4: «Το πιο λεπτό και πιο δυνατό smartphone», όπως το χαρακτηρίζει η Samsung.

Με μια πρώτη ματιά:

-Μεγαλύτερη οθόνη, στις 4,99 ίντσες και πυκνότητα 441ppi.
-Πάχος 7,9 χιλιοστά.
-Βασική κάμερα με αισθητήρα  13 Megapixels και δυνατότητα ταυτόχρονης λήψης με τη δεύτερη της εμπρός όψης.
-Ταχύτητα συνεχόμενης  λήψης μέχρι και 100 καρέ σε  τέσσερα δευτερόλεπτα.
-Αποσπώμενη μπαταρία, χωρητικότητας 2.600 mAh.
-Αισθητήρες θερμοκρασίας  και υγρασίας.
-Υπηρεσία απευθείας αποστολής  των φωτογραφιών και εκτύπωσης  φωτογραφικών άλμπουμ μέχρι και  20 λήψεων, διαθέσιμη σε 70 χώρες, με  κόστος από 10 έως 30 δολάρια.
-Απευθείας μοίρασμα περιεχομένου (όπως μουσική και φωτογραφίες) από ένα Galaxy S4 σε επτά άλλα  Galaxy S4 ταυτόχρονα, χωρίς να είναι αναγκαία η σύνδεση στο Ιντερνετ.
-Εκτέλεση βασικών λειτουργιών,  όπως η αλλαγή σελίδων, με  ανταπόκριση στις κινήσεις του  χρήστη (η Samsung το ονόμασε Air Gesture), μέσω της κάμερας στην εμπρός  όψη.
-Παράλληλος εντοπισμός του χρήστη και διακοπή της αναπαραγωγής περιεχομένου όταν απομακρύνεται από την οθόνη.

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε...
Στο φημισμένο Ράδιο Σίτι, στην 6η λεωφόρο του Μανχάταν, η Samsung βγάζει από το κουτί του το νέο Galaxy S(4). Σε λιγότερο από δυο ώρες θα δούμε από κοντά ποια νέα χαρακτηριστικά έχει το κορυφαίο smartphone του μεγαλύτερου κατασκευαστή κινητών τηλεφώνων, καθώς το παιχνίδι των φημών συνεχίζεται μέχρι την τελευταία στιγμή.

Πάντως, το Bloomberg χαμήλωσε ξαφνικά τον πήχη των προσδοκιών, υποστηρίζοντας ότι το νέο Galaxy S δεν θα ενσωματώνει τελικά την τεχνολογία κύλισης σελίδων και περιεχομένου ανάλογα με το που κοιτά ο χρήστης. Επικαλούμενο πηγές «οικίες με τη συσκευή», το ειδησεογραφικό δίκτυο υποστηρίζει ότι το Galaxy S4 θα έχει τη δυνατότητα να αλληλεπιδρά οπτικά με τον χρήστη, αλλά -προς το παρόν- μόνο στο επίπεδο κάποιων απλών λειτουργιών, όπως το πάγωμα της ροής ενός βίντεο όταν εκείνος απομακρύνεται από την οθόνη. Τα πρώιμα στάδια της σχετικής τεχνολογίας έχουμε δει και στο απερχόμενο S III, το οποίο ενσωματώνει λειτουργία που δεν αφήνει την οθόνη να απενεργοποιηθεί όσο ο χρήστης κοιτά την οθόνη, αντιλαμβανόμενο την παρουσία του μέσω της κάμερας στην εμπρός όψη της συσκευής.

Κατά τα άλλα, αναμένεται ότι το νέο Galaxy S θα έχει οριακά μεγαλύτερη οθόνη, αγγίζοντας τις πέντε ίντσες, χωρίς ωστόσο η συσκευή να διαφοροποιείται σε μέγεθος από την προηγούμενη, καθώς αυτό που μάλλον αλλάζει –και γίνεται πιο λεπτό- είναι το μαύρο πλαίσιο που περιβάλλει το πάνελ. Επίσης, είναι πολύ πιθανό να ενσωματώνει επεξεργαστή οκτώ πυρήνων, που θα του δώσει και την απαραίτητη ώθηση για να διαφοροποιηθεί από τον ανταγωνισμό και οπίσθια-βασική κάμερα με αισθητήρα στα 13 Megapixels.

Η παρουσίαση του νέου Galaxy S θα ξεκινήσει στη 1 μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας) και μπορείτε να την παρακολουθήσετε online.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το Galaxy S4 αναμένεται στην ελληνική αγορά το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου.



Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου