Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Σημαντικές ενημερώσεις για Windows και Explorer

Η Microsoft προχώρησε σε μια σειρά από ενημερώσεις ασφαλείας για τα Windows, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και μία σοβαρή ευπάθεια, αφού κάποιος θα μπορούσε μέσω ενός USB στικ να εκτελέσει κώδικα στον πυρήνα των Windows.


Το συγκεκριμένο πρόβλημα υποβιβάζεται από τη Microsoft αφού χαρακτηρίζεται ως "σημαντικό" και όχι ως "κρίσιμο". Κάποιος κακόβουλος χρήστης που έχει φυσική πρόσβαση σε έναν υπολογιστή, θα μπορούσε απλώς με την εισαγωγή ενός USB στικ σε αυτόν να εκτελέσει κώδικα στον πυρήνα των Windows.

Η συγκεκριμένη ευπάθεια, είναι ιδιαίτερα σημαντική για επιχειρήσεις, αφού με την απλή εισαγωγή ενός USB στικ, κάποιος κακόβουλος θα μπορούσε να μολύνει τους υπολογιστές όλου του δικτύου με προγράμματα τα οποία για παράδειγμα θα υπέκλεπταν δεδομένα.

Συνολικά, κατά τη χθεσινή "Patch Tuesday" διορθώνονται 20 ευπάθειες μαζί με την προαναφερθείσα που αφορά σε όλες τις εκδόσεις των Windows. Οι υπόλοιπες αφορούν τον Internet Explorer, το Silverlight, το Visio Viewer, το Sharepoint, το OneNote και το Office για υπολογιστές Mac.

Η ενημέρωση που χαρακτηρίζεται ως "κρίσιμη" από τη Microsoft και έχει τον υψηλότερο βαθμό προτεραιότητας αφορά στον Internet Explorer και εφαρμόζεται σε όλες τις εκδόσεις, από την 6 έως και την 10.Οι ενημερώσεις έχουν ξεκινήσει ήδη να προωθούνται από τη Microsoft και στη χώρα μας. Μην παραλείψετε να τις εγκαταστήσετε.

Πηγή:e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου