Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Οι 10 πιο «δυνατές» rock μπαλάντες


Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να εκφράσουμε τα συναισθήματα μας για το αγαπημένο μας πρόσωπο από μια rock μπαλάντα. Τα παρακάτω τραγούδια έχουν γράψει τη δική τους ιστορία, αφήνοντας ανεξίτηλα τα σημάδια τους στις καρδιές των ακροατών



 
Whitesnake- Is This Love
Ένα από τα μεγαλύτερα hits του group, εξερευνά την αγωνία που νιώθουμε όταν αναπτύσσουμε έντονα συναισθήματα για κάποιον άλλον, ελπίζοντας φυσικά και ο άλλος να νιώθει το ίδιο.
Ακούστε το τραγούδι εδώ.
Def Leppard- Love Bites
Από το πολυπλατινένιο album του συγκροτήματος, «Hysteria», αν και ξεκινάει ήρεμα, στη συνέχεια η ένταση ανεβαίνει και το ωμό συναίσθημα και ο πόνος κορυφώνονται.
Ακούστε το τραγούδι εδώ.
Bon Jovi- Bed Of Roses
Από αυτή τη λίστα θα ήταν αδύνατον να λείπουν οι Bon Jovi. Αν και έχουν γράψει άπειρες μπαλάντες, το συγκεκριμένο ξεχωρίζει χάρη στο πιάνο και την ερμηνεία του Jon Bon Jovi, που εκφράζει την απόλυτη αγάπη.
Ακούστε το τραγούδι εδώ.
Guns N’ Roses- Don’t Cry

Το έτερο συγκρότημα που μεγαλούργησε στο είδος τη δεκαετία του ’90. Το συγκεκριμένο κομμάτι σύμφωνα με τον τραγουδιστή Axl Rose, μιλάει για μια γυναίκα που αφήνει τον αγαπημένο της. Το solo του Slash κλέβει την παράσταση ως συνήθως, ενώ η ερμηνεία του Rose είναι ανατριχιαστική.
Ακούστε το τραγούδι εδώ.
Skid Row- I Remember You
Τα συναισθήματα εκφράζονται άψογα σε αυτό το κλασικό πια rock τραγούδι, από ένα συγκρότημα που μεγαλούργησε τη δεκαετία του ’90. Ο τραγουδιστής τους, Sebastian Bach είχε δηλώσει ότι τη συγκεκριμένη δεκαετία, αυτό το τραγούδι ήταν η νούμερο ένα επιλογή των σχολικών χορών.
Ακούστε το τραγούδι εδώ.
Steelheart-She’s Gone
Μια καταπληκτική power ballad, με όλα τα σωστά συστατικά, δηλαδή τις σωστές δόσεις πιάνου, ηλεκτρικής κιθάρας και φωνητικών. Το τραγούδι μιλάει για έναν άντρα που κατάλαβε πόσο πλήγωσε την πρώην αγαπημένη του και τώρα τη θέλει πίσω. Με αυτή την ερμηνεία του Miljenko Matijevic καμία γυναίκα δε θα ήταν δυνατό να αντισταθεί.
Ακούστε το τραγούδι εδώ.
Deep Purple - Soldier of Fortune
Εξαιρετική μελωδία και υπέροχοι στίχοι άλλαξαν το μέχρι τότε ύφος και στιλ των Deep Purple στο 9ο άλμπουμ τους με τίτλο «Stormbringer», ενώ το συγκεκριμένο κομμάτι κέρδισε επάξια μια θέση στις καλύτερες rock μπαλάντες όλων των εποχών.
Ακούστε το τραγούδι εδώ.
Scorpions - When the Smoke Is going Down

Από τον υπέροχο δίσκο των Σκορπιών «Black Out» η ερωτική αυτή μπαλάντα ξεχώρισε στα αυτιά των εκατομμυρίων θαυμαστών τους ανά τον κόσμο και κέρδισε μια ξεχωριστή θέση στα... σχολικά θρανία.
Ακούστε το τραγούδι εδώ.
MSG - Nightmare
«Ι can’t sleep alone any more, I need you here with me, even though I closed all the doors, there is something holding me, Never ending Nightmare…» τραγουδούν οι MSG στον μοναδικό κι ανεπανάληπτο «Εφιάλτη» τους εκφράζοντας βαθιά αγάπη, πάθος, μοναξιά, απώλεια, πόνο και όποιο άλλο συναίσθημα μπορεί να προκαλέσει ο έρωτας.
Ακούστε το τραγούδι εδώ.
Metallica – Nothing Else Matters
Αναμφισβήτητα πρόκειται για έναν ξεχωριστό ύμνο κάθε ερωτευμένου έφηβου. Λέγεται ότι ο τραγουδιστής των Metallica James Hetfield έγραψε τη μουσική για το συγκεκριμένο κομμάτι καθώς μιλούσε στο τηλέφωνο με την τότε κοπέλα του. Τους στίχους εμπνεύστηκε από την απόσταση που τους χώριζε όταν ο Hetfield ήταν σε περιοδεία και το κομμάτι δεν προοριζόταν να συμπεριληφθεί σε album του συγκροτήματος. Ευτυχώς για όλους μας όμως, τελικά κυκλοφόρησε και αγαπήθηκε όσο λίγα…
Ακούστε το τραγούδι εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου