Σάββατο, 6 Απριλίου 2013

Πώς να βάψετε σύννεφα στους τοίχους ή την οροφή

Υπάρχει κάτι τόσο μαγικό με τα σύννεφα σε τοίχους και ταβάνια – θα σας κάνει να νιώσετε σαν να πετάτε στον αέρα. Θυμάμαι σαν παιδί που η μαμά μου ζωγράφισε σύννεφα στο ταβάνι και πέρασα πολύ χρόνο  στο κρεβάτι μου να τα χαζέυω.

Το να ζωγραφίσετε σύννεφα δεν είναι τόσο δύσκολο όπως μπορείτε να νομίζετε. Είναι περισσότερο σαν ανάμειξη χρωμάτων για να δημιουργήσετε την εμφάνιση του ανάλαφρου ρεαλιστικού σύννεφου.


βήμα 1
Ξεκινήστε βάφοντας τους τοίχους με ένα φωτεινό μπλε σατέν ακρυλικό χρώμα και στη συνέχεια να βάψτε το ταβάνι με ένα ανοιχτόχρωμο  μπλε (από το ίδιο δείγμα χρώματος) . Χρησιμοποιώντας σατέν χρώμα αντανακλούν το φως και θα δώσουν στο δωμάτιο μια απαστράπτουσα, δροσερή ματιά.
βήμα 2
Χρησιμοποιήστε ματ λευκό ακρυλικό για να βάψετε το κύριο σχήμα του σύννεφού πάνω στον τοίχο με ένα πινέλο σφουγγάρι. Ενώ περιμένετε αυτό να στεγνώσει, κόψτε στο ίδιο σχήμα σε ένα κομμάτι  πλαστικού φύλλου – χαρτόνι λειτουργεί επίσης το ίδιο καλά.
Βήμα 3
Εφαρμόστε ταινία στο στένσιλ σας και τοποθετήστε το πάνω από το κύριο σχήμα του σύννεφου. Ανακατέψτε 1 μέρος λευκό χρώμα με 2 ελαφρύ γκρί ή μπέζ γκρί και χρησιμοποιήσετε το πινέλο σφουγγάρι για να χρωματίσετε σε αυτό το δεύτερο μέρος. Αφαιρέστε και επανατοποθετήστε το stencil στην άλλη πλευρά του σύννεφου σας και να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία.
Βήμα 4
Μετά από κάθε σύννεφο  που έχει τελειώσει, κατεβαίνετε από την σκάλα για  να κοιτάξετε τη συνολική εικόνα και να πάρετε μια ιδέα των αναλογιών και της προοπτικής του.

βήμα 5
Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό, στεγνό πινέλο  και θολώστε / μουτζουρώστε ελαφρά τα εξωτερικά άκρα ώστε να δημιουργήσετε βάθος και διάσταση στο σύννεφο. Βρέξτε το πινέλο πάνω από το χρώμα όταν είναι ακόμα υγρό και σκουπίστε με ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας πριν συνεχίσετε.

Αυτό ήτα τώρα μπορείτε να απολάυσετε το έργο σας.


Referense:home-dzine.co.za

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου