Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Ρολόι-αλκοτέστ

Η ιαπωνική εταιρεία κατασκευής ρολογιών χειρός Tokyoflash κατασκεύασε ένα μοντέλο που διαθέτει ενσωματωμένο μηχανισμό ανάλυσης της ανάσας.

Το Kisai Intoxicated δείχνει στον κάτοχό του την ποσότητα του αλκοόλ που υπάρχει στο αίμα του. Ο χρήστης απλά φυσάει στο σημείο στο οποίο βρίσκεται ο αισθητήρας ενώ επίσης το ρολόι έχει και ένα παιχνίδι που είναι σχεδιασμένο να ελέγχει τις αντιδράσεις του «παίκτη».



Τα αποτελέσματα
Αν στην οθόνη του ρολογιού εμφανισθεί πράσινη ένδειξη αυτό σημαίνει ότι ο εξεταζόμενος είναι νηφάλιος. Η κίτρινη ένδειξη σημαίνει ότι είναι ελαφρά μεθυσμένος και η κόκκινη σημαίνει ότι το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να γυρίσει σπίτι του με… ταξί.
Η δημιουργία του ρολογιού-αλκοτέστ έχει δημιουργήσει και αντιδράσεις αφού κάποιοι έσπευσαν να διατυπώσουν τον φόβο ότι μπορεί τελικά να ενθαρρύνει τη χρήση αλκοόλ, να χρησιμοποιηθεί σε παιχνίδια κατανάλωσης αλκοόλ. Η κατασκευάστρια εταιρεία από την πλευρά της υποστηρίζει ότι το ρολόι θα βοηθήσει τους χρήστες να διαπιστώνουν πώς το αλκοόλ επηρεάζει τον οργανισμό τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου