Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Το μυστικό για περισσότερα likes σε φωτογραφίες Facebook & Instagram

Στην εποχή που το like στο Facebook και το Instagram δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα κλικ και διπλό tap, όλοι θέλουν να συγκεντρώσουν όσα περισσότερα μπορούν. Περισσότερα likes σημαίνει μεγαλύτερη αποδοχή και ικανοποίηση για τον φωτογράφο.

Πως να κερδισεις πολλα likes στις φωτογραφιες του Facebook & Instagram. Το μυστικο βρισκεται στον τυπο Τ + Ζ + (Ε + Α + Χ)

H νέα μελέτη της Nikon COOLPIX σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Berkeley της California έδειξε ότι οι φωτογραφίες που συγκεντρώνουν τα περισσότερα likes είναι αυτές που απεικονίζουν γραφικά τοπία, χαριτωμένα ζωάκια ή φωτογραφίες τροφίμων. Αν θέλετε να πετύχετε φωτογραφίες που θα αρέσουν περισσότερο στο Facebook και το Instagram καλύτερα να φωτογραφίσετε τοπία παρά πορτραίτα.
Να σημειωθει οτι τα φιλτρα του Instagram για αλλαγη των χρωματων και της υφης εχουν ελαχιστη εως καμια επιδραση
Η μελέτη, κατά την οποία 500 άτομα από όλη την Ευρώπη αξιολόγησαν ένα σύνολο 35 φωτογραφιών με ποικιλία θεμάτων και ποιότητας εικόνας, έδειξε ότι τα πορτραίτα ανθρώπων ή οι ομαδικές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν σε εκδηλώσεις προκάλεσαν τις λιγότερες θετικές αντιδράσεις. Χρησιμοποιώντας τα αποτελέσματά τους, οι ερευνητές ανέπτυξαν έναν τύπο τον οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι χρήστες των social networks όπως το Facebook και το Instagram ως οδηγό για τις φωτογραφίες που θα τραβήξουν και θα δημοσιεύσουν. Αν ο στόχος είναι τα πολλά likes τότε το μυστικό βρίσκεται στον τύπο Τ + Ζ + (Ε + Α + Χ) όπου Τ = τοπίο, Ζ = ζώο, Ε = στοιχείο που εμπνέει, Α = αστείο, Χ = χαριτωμένο.

Οι επίδοξοι φωτογράφοι του Facebook και όσοι θέλουν να συγκεντρώσουν τα likes πάνω τους θα πρέπει να συμπεριλάβουν ένα τοπίο (Τ) ή ένα ζώο (Ζ) στη φωτογραφία τους και να εστιάσουν στην προβολή ενός στοιχείου που εμπνέει (Ε). Για παράδειγμα, ενός ηλιοβασιλέματος ή ενός αστείου (Α) ή χαριτωμένου (Χ) στοιχείου στη φωτογραφία. Ταυτόχρονα, η λήψη του φωτός στην πιο φυσική μορφή του (δηλαδή η σωστή έκθεσης (ΣΕ) και η ελαχιστοποίηση του θαμπώματος (Θ) ) παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο.
Το μυστικό για περισσότερα likes σε φωτογραφίες Facebook & Instagram
Σημαντικά είναι και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της φωτογραφίας, καθώς τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι οι φωτογραφίες με χαμηλή ανάλυση ή οι κουνημένες και θαμπές φωτογραφίες έχουν λιγότερες πιθανότητες να τραβήξουν τα βλέμματα και τα likes. Σε αντίθεση μια φωτογραφία με σωστό φωτισμό που γίνεται πάντα αποδεκτή σε σχέση με μια φωτογραφία με αμυδρό φωτισμό ή υπερέκθεση στο φως.

Εκτός και αν πρόκειται για duck face κάποιας πολύ όμορφης κοπέλας.
Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι παρά τα φίλτρα του Instagram και πλέον και του Facebook, η αλλαγή των χρωμάτων και της υφής έχει ελάχιστη έως καμία επίδραση στο ποσοστό των likes που αποσπά μια φωτογραφία. Το Instagram πάντως μετράει 8500 likes κάθε δευτερόλεπτο από χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Μεθοδολογια της μελετης για πολλα likes στις φωτογραφιες

Για να καθορίσει τους λόγους για τους οποίους κάποιες φωτογραφίες αρέσουν περισσότερο, η ομάδα από το Πανεπιστήμιο Berkeley ζήτησε από 500 άτομα από όλη την Ευρώπη να δουν 35 φωτογραφίες ταξινομημένες με τυχαία σειρά μέσα από πέντε θεματικές ενότητες που εμφανίζονται συχνά στα social networks.

Ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να φανταστούν ότι κοιτούσαν κάθε φωτογραφία στο newsfeed του Facebook και του Instagram σαν οι φωτογραφίες να είχαν δημοσιευθεί από κάποιο γνωστό ή φίλο. Κατόπιν, ρωτήθηκαν αν θα έκαναν like στην και τους ζητήθηκε να σχολιάσουν αν οι φωτογραφίες ήταν ελκυστικές και ποια ήταν τα συναισθήματά τους για αυτές.
Το μυστικό για περισσότερα likes σε φωτογραφίες Facebook & Instagram
Ανάμεσα στις 35 φωτογραφίες υπήρχαν πολλές φωτογραφίες ανθρώπων, τοπίων, μια σειρά φωτογραφιών σημαντικών γεγονότων, όπως γενέθλια ή γάμοι, πολλές φωτογραφίες ζώων και μια συλλογή φωτογραφιών τροφίμων. Ορισμένες φωτογραφίες εμφανίζονταν δύο φορές στο τεστ με τροποποιημένα τα φωτογραφικά τους στοιχεία, όπως το zoom, η ανάλυση, η έκθεση και το θάμπωμα.

Στη συνέχεια, αναλύθηκαν στοιχεία, όπως η διαφορά στις απαντήσεις μεταξύ της μεγεθυσμένης και της σμικρυμένης εκδοχής της ίδιας φωτογραφίας ώστε να διαπιστωθεί εάν η ποιότητα εικόνας και η σύνθεση έπαιξαν ρόλο στο ποσοστό των likes που πλέον γίνονται σε smartphone apps και browser.

Το πείραμα πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα με την πρόσφατη κυκλοφορία της φωτογραφικής μηχανής Nikon COOLPIX S800c, η οποία συνδυάζει την ισχύ απεικόνισης μιας φωτογραφικής μηχανής Nikon με τις δυνατότητες σύνδεσης μιας έξυπνης συσκευής Android. Το οπτικό zoom 10x, ο αισθητήρας εικόνας CMOS 16 megapixel με οπίσθιο φωτισμό και οι λειτουργίες κατά του θαμπώματος εξασφαλίζουν εξαιρετικές φωτογραφίες και video, που μπορείτε να ανεβάσετε άμεσα στο Internet μέσω WiFi χρησιμοποιώντας μια μεγάλη ποικιλία εφαρμογών που διατίθενται στο Google Play Store.




 pestaola.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου