Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Πλέξε… ένα ποτιστήρι για τα φυτά σου!

Μη νομίζεις, και οι νοικοκυρές της δεκαετίας του 1900 ήθελαν να φύγουν λίγες ημέρες για διακοπές αφήνοντας πίσω τα λουλούδια και τα φυτά τους. Τι έκαναν για να εξασφαλίσουν το πότισμά τους όσο θα έλειπαν; Χρησιμοποιούσαν ένα έξυπνο κόλπο.


Με μαλλί και νερό
Για να ακολουθήσεις και εσύ την αιωνόβια συμβουλή, γεμίζεις ένα μεγάλο δοχείο (ή λεκάνη) με νερό. Το τοποθετείς σε ένα επίπεδο σκιερό σημείο, λίγο πιο ψηλά από τις γλάστρες που θέλεις να ποτίζονται. Στη συνέχεια συγκεντρώνεις όσο πιο πολλά φυτά μπορείς, όσο πιο κοντά γίνεται στο δοχείο με το νερό (πάντα στη σκιά). Παίρνεις ένα κουβάρι με μαλλί πλεξίματος και φτιάχνεις μερικές μάλλινες πλεξούδες, όσες και τα φυτά που θέλεις να ποτίζονται (για να φτιάξεις μια κοτσίδα πλέκεις μαζί 2-3 ίνες μαλλιού μήκους περίπου 70 εκατοστών). Κατόπιν δένεις ένα μικρό βαρίδι στο ένα άκρο της κάθε κοτσίδας και το βυθίζεις στο δοχείο με το νερό. Τέλος, βάζεις το άλλο άκρο της κάθε μάλλινης πλεξούδας μέσα στο χώμα της κάθε γλάστρας. Όσο λείπεις, τα διψασμένα σου φυτά θα πίνουν νερό από τη μάλλινη πλεξούδα τους.

Χρήσιμες συμβουλές σε πακέτα τσιγάρων!
Η παραπάνω συμβουλή αποτελεί μια από τις δεκάδες έξυπνες λύσεις σε πρακτικά θέματα της καθημερινής ζωής, που πρόσφερε κάποτε στους πελάτες του το μεγαλύτερο (παγκοσμίως) εργοστάσιο καπνού της εποχής εκείνης. Πρόκειται για την αγγλική εταιρεία τσιγάρων Gallaher Ltd of Belfast & London, η οποία μέσα σε κάθε πακέτο τσιγάρων έβαζε και μια έγχρωμη κάρτα στην οποία ο καπνιστής διάβαζε τη χρήσιμη συμβουλή της ημέρας. Οι τυπωμένες κάρτες – που κατόπιν έγιναν συλλεκτικές – ανήκαν στην περίφημη σειρά How-To, η οποία μεταξύ άλλων περιλάμβανε οδηγίες αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων, όπως μια φωτιά, επίθεση λυσσασμένου σκύλου κλπ.





Golden Magazine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου