Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Oδηγός καλοκαιρινής επιβίωσης στην πόλη!

Σχεδόν για όλους μας υπάρχει πάντα η πρώτη φορά που δε θα μπορέσουμε να κάνουμε καθόλου διακοπές...

το καλοκαίρι σε κάποιο νησί, παραθαλάσσιο μέρος ή βουνό! Το άσχημο βέβαια είναι ότι για πολλούς αυτό μπορεί να συνεχίζεται και για χρόνια… H πρώτη μου φορά που μείναμε οικογενειακώς το περισσότερο καλοκαίρι μας στην πόλη ήταν πριν από δυο χρόνια που γέννησα την Αλεξάνδρα. Ο λόγος βέβαια ήταν άκρως ευχάριστος και αυτό με βοήθησε να δω με μια αισιόδοξη ματιά ότι ακόμα και σε μια άδεια πόλη το καλοκαίρι αν έχεις καλή και θετική διάθεση μπορείς να περάσεις τέλεια… αρκεί να το θέλεις!

Και επειδή φέτος πολλοί είναι οι εναπομείναντες στην πόλη ή το χωριό κυρίως λόγω οικονομικής κρίσης θα σας παρουσιάσω μερικές δικές μου προτάσεις για να μπορέσετε να περάσετε ένα υπέροχο καλοκαίρι χωρίς να γκρινιάζετε και να μιζεριάζετε, αλλά κάνοντας πράγματα που θα γεμίσουν όμορφα τις ώρες σας χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε πολλά χρήματα.

Για όλους όσους έχουν ξεμείνει σε μια μεγαλούπολη:
-Να επισκεφθείτε έναν αρχαιολογικό χώρο. Τώρα θα μου πείτε… να ανεβαίνω στην Ακρόπολη με 40 βαθμούς Κελσίου… δεν είναι και ό,τι καλύτερο! Κι όμως μπορείτε να επιλέξετε μια πιο δροσερή μέρα ή μπορείτε να πάτε σε κάποιο μουσείο που έχει και air-condition. Κίνηση δε θα βρείτε καθόλου και σίγουρα στους τρελούς ρυθμούς της καθημερινότητας είναι πιο δύσκολο να το καταφέρετε. Θα σας δώσει τόσα πολλά και σίγουρα φεύγοντας από εκεί θα νιώσετε πολύ καλύτερα!
-Τώρα που έχετε ελεύθερο χρόνο είναι ευκαιρία να διαβάσετε βιβλία. Επιλέξτε ένα βιβλίο της αρεσκείας σας (εγώ συνήθως προτιμώ εκείνα που μου φτιάχνουν τη διάθεση), βγείτε σ ένα σκιερό μέρος στον κήπο ή τη βεράντα σας, βάλτε ένα ποτήρι δροσερό χυμό και απολαύστε την ηρεμία του καλοκαιριού.
-Αφεθείτε σε μια δυο διατροφικές παρασπονδίες! Βγείτε το βραδάκι και φάτε μια κρέπα ή βάφλα με παγωτό. Σίγουρα θα σας ανεβάσει τη διάθεση! (τουλάχιστον για εκείνη την ώρα… γιατί την άλλη μέρα… η ζυγαριά μπορεί να σας τη ρίξει!!! Αλλά ποιος νοιάζεται… θα βγείτε στην παραλία; αλλά ακόμα και να βγείτε… είμαστε όπως είμαστε και σε όποιον αρέσουμε… Δώστε όσες απολαύσεις μπορείτε στον εαυτό σας, με μέτρο πάντα φυσικά!
-Πάρτε τη φίλη σας, τον φίλο σας, τον άντρα ή τη γυναίκα σας και βγείτε για ένα δροσερό ποτό κάπου παραλιακά (αν έχει φυσικά θάλασσα το μέρος που ζείτε) ή σ ένα όμορφο περιβάλλον. Ήρεμοι και χαλαροί θα ζήσετε μια υπέροχη καλοκαιρινή βραδιά απολαμβάνοντας το νυχτερινό αεράκι.
-Last but not least … πάτε θερινό σινεμά… Aκόμα κι αν η ταινία αποδειχθεί βαρετή μόνο η αίσθηση του ότι είστε σ έναν ανοιχτό χώρο, βλέποντας ταινία, κοιτάζοντας τα άστρα και τρώγοντας ποπ κόρν θα σας αναζωογονήσει.
Για εκείνους που μένουν σε μια μικρότερη πόλη ή χωριό στην επαρχία:
-Για όσους είστε γονείς (ή όχι!)…αγοράστε μια πλαστική πισίνα και βάλτε την σ’ ένα εξωτερικό μέρος του σπιτιού σας. Βουτήξτε το απόγευμα και νιώστε και πάλι παιδιά… πλατσουρίστε, βραχείτε και παίξτε μπουγέλο! Το δοκίμασα φέτος με την κόρη μας και είναι μια απίστευτα όμορφη αίσθηση!
-Μπείτε στο internet, βρείτε μια συνταγή για μοχίτο, φτιάξτε τα και καλέστε στο σπίτι σας ένα ή και περισσότερα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ανάψτε κεράκια, βάλτε χαλαρωτική μουσική και η βραδιά είναι όλη δική σας!
-Πηγαίνετε σε μια ταβέρνα και τσακίστε παιδάκια ή ότι άλλο σας αρέσει με δροσερή μπύρα ή αναψυκτικό!
-Νοικιάστε κλασσικές ταινίες, ξαπλώστε στον καναπέ σας, ανοίξτε τα παράθυρα (προσοχή στους κλέφτες!) πάρτε πίτσες και παγωτά και απολαύστε! Αγαπημένες μου ταινίες που σας τις προτείνω ανεπιφύλακτα είναι The Notebook, "Mια βραδιά στο Νotting Hill", "Dirty Dancing", το "Heat", "H Τελευταία Έξοδος","Πολίτικη Κουζίνα" και "Καλύτερα δε γίνεται"!

Το καλοκαίρι γίνονται πάρα πολλές περιοδείες θεατρικών παραστάσεων ή συναυλίες. Κι αν δεν είναι στην πόλη σας ενημερωθείτε για το πλησιέστερο μέρος που έχει τέτοιες εκδηλώσεις και πάτε!

Ξέρω, το να λείπουν όλοι διακοπές κι εσείς να έχετε μείνει στο σπίτι σας δεν είναι ότι καλύτερο. Αλλά δώστε στον εαυτό σας τη δυνατότητα να περάσει όμορφα… δεν αξίζει να τον μαστιγώνετε…. Φτάνουν όλα αυτά που μας στεναχωρούν καθημερινά… μην ασχολείστε με το τι κάνουν οι άλλοι… ασχοληθείτε και νοιαστείτε για εσάς τους ίδιους, για τον εαυτό σας… και πιστέψτε με… θα σας ανταμείψει!!! Άλλωστε στη ζωή όλα είναι τόσο ρευστά που του χρόνου μπορεί να είστε διακοπές κάπου στην Καραϊβική ατενίζοντας το απέραντο γαλάζιο…




πηγή: fthis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου