Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Η «ομορφιά» του ελαιόλαδου


Το ελαιόλαδο, για πολλούς και –κυρίως- πολλές είναι το δώρο των θεών στους ανθρώπους και το άλυτο μυστικό της ζωής. Οι χρήσεις του είναι πολλές, δυναμωτικές σε όλα τα επίπεδα και πέρα από το ρόλο του στη σωστή μεσογειακή διατροφή είναι και ένα από τα καλύτερα φυσικά καλλυντικά προϊόντα.

Δοθέντος ότι ζούμε στη χώρα με το καλύτερο ελαιόλαδο του κόσμου, ας εκμεταλλευτούμε τα οφέλη του και την καλή μας τύχη να το έχουμε άφθονο. Διαβάστε παρακάτω τις χρήσεις ομορφιάς του ελαιόλαδου και κατευθυνθείτε στην κουζίνα και όχι στο μπάνιο για το εβδομαδιαίο σας beaute.



Ελαιόλαδο για το πρόσωπο
• Απλώστε λάδι, απευθείας στο πρόσωπο, πριν πέσετε το βράδυ για ύπνο και το πρωί θα ξυπνήσετε με δέρμα λίγο πιο λαμπερό και λίγο πιο υγιές.
• Αναμείξτε μισή κούπα ελαιόλαδο, μισή κούπα ξύδι και μισή κούπα νερό και χρησιμοποιήστε το δείγμα σαν toner πριν πέσετε για ύπνο.
• Ταμπονάρετε με ένα βαμβάκι που έχετε ποτίσει με λάδι, την περιοχή κάτω από τα μάτια για να θρέψετε και να ενυδατώσετε την περιοχή, να απαλύνετε τις «γραμμές» και να καταπολεμήσετε τη δράση των ελεύθερων ριζών.
Επιπλέον, το καλοκαίρι και στην περίπτωση ενός κακού ξενυχτιού, διατηρήστε το λάδι στο ψυγείο και ταμπονάρετε με ένα βαμβάκι για ανακούφιση από τα πρησμένα μάτια.
• Απομακρύνετε το μακιγιάζ της ημέρας, με τον απλούστερο τρόπο, που είναι λίγο λάδι σε βαμβάκι. Ξεπλύνετε καλά με ζεστό νερό για να καθαρίσετε τα απομεινάρια της μάσκαρας και της σκιάς.
• Φτιάξτε το δικό σας μείγμα απολέπισης για τα χείλη, αναμειγνύοντας μαύρη ζάχαρη και ένα κγ. λάδι. Απλώστε απλά στα χείλη με μια οδοντόβουρτσα και μετά ξεπλύντε.
• Κάντε απολέπιση και στο πρόσωπο, με τη βοήθεια του ελαιόλαδου συνδυάζοντάς το με θαλασσινό αλάτι ή ζάχαρη. Κάντε απαλό μασάζ στο πρόσωπο και ξεπλύνετε καλά με χλιαρό νερό.
Το ίδιο μείγμα θα βοηθήσει να απαλύνετε και το δέρμα στο πάνω μέρος των χεριών.
• Φτιάξτε το δικό σας βούτυρο κακάο για τα χείλη σας, αναμειγνύοντας ίσα μέρη ελαιόλαδου και κεριού μέλισσας.


Το ελαιόλαδο ακόμα είναι η βάση για πολλές μάσκες προσώπου:
• Μια ιδέα είναι να αναμείξετε έναν κρόκο αυγού, 1 κγ. μέλι, 1 κλ. ελαιόλαδο και μερικές σταγόνες χυμό λεμόνι.
Απλώστε το μείγμα στο πρόσωπό σας για 5-10 λεπτά και μετά ξεπλύνετε καλά.
Το αυγό θα σφίξει, το μέλι θα ενυδατώσει και θα καταπολεμήσει την ακμή, το λάδι θα θρέψει και θα απαλύνει το δέρμα, ενώ το λεμόνι θα το ποτίσει με βιταμίνη C.
• Φτιάξτε μια θρεπτική μάσκα προσώπου αναμειγνύοντας 2 κγ. ελαιόλαδο, με ένα τέταρτο λιωμένο αβοκάντο (φάτε το υπόλοιπο). Απλώστε το μείγμα στο πρόσωπο σας, αφήστε το για 20 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε.

Ελαιόλαδο για τα μαλλιά
• Για ένα φυσικό μαλακτικό και βασιλική περιποίηση των μαλλιών σας, απλώστε ζεστό ελαιόλαδο στις άκρες των μαλλιών ή κάντε μασάζ με αυτό στο κρανίο σας, αφήστε το να δράσει για 10 λεπτά και μετά λουστείτε.
Για ακόμα πιο έντονα αποτελέσματα, αφήστε το λάδι να κάνει τη δουλειά του για μία ώρα, φορώντας ένα σκουφάκι μπάνιου και στη συνέχεια ξεπλύντε καλά.
• Για ακόμα πιο λαμπερά και απαλά μαλλιά, αναμείξτε έναν κρόκο αυγού, 2 κγ. λάδι και 1 κγ.  χυμό λεμόνι. Ανακατέψτε το μείγμα, απλώστε στα μαλλιά  για 15 λεπτά και μετά ξεπλύνετε καλά.
• Αντιμετωπίστε την πιτυρίδα με την ακόλουθη συνταγή: αναμείξτε ελαιόλαδο με αμυγδαλέλαιο και απλώστε στο κρανίο σας για 5 λεπτά. Ξεπλύνετε καλά και θα απομακρύνετε επιτυχώς την πιτυρίδα από τα μαλλιά σας.

Ελαιόλαδο για το σώμα
• Απομακρύνετε το κερί από τα αυτιά με τη βοήθεια του λαδιού. Στάξτε μερικές σταγόνες στο αυτί σας πριν τον ύπνο και για 3 συνεχόμενες μέρες και, έτσι, θα βοηθήσετε στην καθαριότητα των αυτιών.
• Γλιτώστε το δέρμα σας από την ταλαιπωρία του ξυρίσματος ξεκινώντας με την ακόλουθη διαδικασία: απλώστε ελαιόλαδο στα πόδια σας, περιμένετε λίγο μέχρι να απορροφηθεί (ειδάλλως θα φράξει το ξυράφι σας) και στη συνέχεια ξυριστείτε. Με αυτό τον τρόπο, αποφεύγετε την αίσθηση του καψίματος και το ερεθισμένο δέρμα μετά το ξύρισμα.
• Φτιάξτε τη δική σας αντιβακτηριακή αλοιφή, συνθέτοντας ελαιόλαδο, με λεβάντα, καλέντουλα και αντισηπτικό λάδι τεϊόδεντρου. Το μείγμα είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για εγκαύματα, για την ενυδάτωση, προστασία του δέρματος και την αποφυγή δημιουργίας ουλών.
• Για την ανακούφιση δε, από ηλιακά εγκαύματα, αναμείξτε ίσα μέρη ελαιόλαδου και λευκού ξυδιού και ρίξτε το μείγμα σε μια μπανιέρα με ζεστό νερό. Το μείγμα θα απαλύνει και θα βοηθήσει στη θεραπεία του δέρματος, ενώ για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα απλώστε ελαιόλαδο και μετά το μπάνιο για περισσότερη ενυδάτωση και την αποφυγή ξεφλουδίσματος της τραυματισμένης περιοχής.
• Απλώστε ελαιόλαδο σε οποιοδήποτε σημείο του σώματός σας το έχει ανάγκη, από τις τραβηγμένες παρανυχίδες μέχρι τις σκασμένες φτέρνες (φορέστε κάλτσες μετά την αλοιφή για ακόμα πιο απαλά αποτελέσματα).  Δοκιμάστε μάλιστα μίξη, έξτρα παρθένου ελαιόλαδου με χυμό από λεμόνι για να καθαρίσετε τους λεκέδες από το μανό στα νύχια.
• Το λάδι αποδεικνύεται αποτελεσματικό και όσον αφορά τις ραγάδες του δέρματος, καθώς βοηθά στην ανάπλαση του δέρματος, ενώ με την ενυδάτωση που παρέχει, αποτρέπει τη δημιουργία νέων ραγάδων. Απλώνετε γενναιόδωρες δόσεις κάθε πρωί στις περιοχές που έχουν θέμα μέχρι να δείτε αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου