Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Οι αριστερόχειρες φοβούνται πιο εύκολα από τους δεξιόχειρες;

Ψυχολόγοι ερευνητές μελέτησαν μια ομάδα εθελοντών που παρακολούθησαν ένα απόσπασμα ταινίας τρόμου και βρήκαν ότι όσοι από αυτούς  ήταν αριστερόχειρες εμφάνισαν περισσότερα συμπτώματα μετατραυματικού στρές από ότι όσοι ήταν δεξιόχειρες.

“Χρησιμοποιήσαμε ένα μέρος της ταινίας Η Σιωπή των Αμνών, που ξέρουμε ότι προκαλεί τρόμο, και μετά καταγράψαμε τα σχόλια που έκαναν οι εθελοντές για την εμπειρία τους,” είπε η επικεφαλής της μελέτης Δρ. Carolyn Choudhary. “Φαίνεται ότι μετά την εμπειρία ενός τρομακτικού γεγονότος, ακόμα και όταν δεν είναι πραγματικό, οι αριστερόχειρες είχαν στοιχεία συμπεριφοράς που παρατηρούνται σε ανθρώπους που υποφέρουν από μετατραυματικές διαταραχές.”

Η Choudhary πρόσθεσε ότι θα χρειαστεί να κάνουν περισσότερα πειράματα για να βρούν που ακριβώς ευθύνεται αυτή η διαφορά, αλλά πιθανότατα έχει κάποια σχέση με τους διαφορετικούς ρόλους που έχουν οι δυο πλευρές του εγκεφάλου. “Το κέντρο του φόβου εντοπίζεται στην δεξιά πλευρά του εγκεφάλου, που στους αριστερόχειρες είναι και η κυρίαρχη, οπότε ίσως να έχει κάτι να κάνει με αυτό.”


Πηγή: telegraph.co.uk


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου