Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013

Γιατί οι τραγουδίστριες της όπερας είναι συχνά υπέρβαρες;

Το βάθος και οι ικανότητες της φωνής ενός ατόμου είναι χαρακτηριστικά που χρειάζονται πολλή προσπάθεια και επαναλαμβανόμενη εξάσκηση. Μόνο τότε μπορεί μια τραγουδίστρια να αποκτήσει τον έλεγχο της φωνής της και την ένταση μιας παγκοσμίου φήμης τραγουδίστριας της όπερας.

Παρόλαυτά, η ικανότητα να τραγουδάνε καλά, είναι κατά πολύ ένα προκαθορισμένο χαρακτηριστικό και μπορεί να κληρονομηθεί. Η ποιότητα του χαρακτηριστικού αυτού σχετίζεται με την ποιότητα του λάρυγγα.


Γενικότερα πιστεύεται ότι, όσο περισσότερος λιπώδης ιστός περιβάλλει το λάρυγγα, τόσο καλύτερα και πιο ευχάριστα παράγεται η νότα. Το ποσό αυτού του λιπώδους ιστού ποικίλλει από άνθρωπο σε άνθρωπο.

 Έτσι στην όπερα, η πλειοψηφία των ανθρώπων έχουν μεγαλύτερες διαστάσεις επειδή ο επιπλέον αυτός ιστός που περιβάλλει το λάρυγγα τους, καλυτερεύει και την ποιότητα της φωνής τους. Επίσης, το μέγεθος και το βάρος ενός ατόμου επηρεάζει την ισχύ του διαφράγματος και των πνευμόνων τους και με τον τρόπο αυτό και την ικανότητά τους να κρατάνε και να ελέγχουν υψηλές νότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου