Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Μαγικό άγγιγμα

Πώς μια «ταπεινή» χαρτοπετσέτα μπορεί να σας βοηθήσει να φτιάξετε υπέροχα αντικείμενα; Πάρτε ιδέες! Σας προτείνουμε κουτιά, αλλά μπορείτε να το εφαρμόσετε σε χάρτινα φωτιστικά, διακοσμητικά πιάτα κ.αλ.

Θα χρειαστείτε:

  • Χαρτοπετσέτες με ό,τι σχέδιο θέλετε (μπορείτε να απομονώσετε ένα μοτίβο ή να αξιοποιήσετε ολόκληρο το φύλλο της χαρτοπετσέτας)
  • Ψαλίδι (αν χρειαστεί να πάρετε μόνο ένα στοιχείο από την χαρτοπετσέτα, προτιμήστε ένα ψαλίδι με λεπτή, κυρτή μύτη)
  • Χάρακα και μολύβι, ανάλογα με την κατασκευή που θέλετε να κάνετε
  • Κόλλα για ντεκουπάζ ή κρυσταλλιζέ λευκή κόλλα τύπου Ατλακόλ αραιωμένη με λίγο νερό (γίνεται διάφανη όταν στεγνώσει)

Κουτιά

Δώστε το χρώμα και τα σχέδια που θέλετε σε απλά ξύλινα ή χάρτινα κουτιά. Κόψτε σε λωρίδες τα ζωγραφισμένα φύλλα της χαρτοπετσέτας και επενδύστε την επιφάνεια του κουτιού (εκτός της βάσης), κολλώντας τις λωρίδες μία-μία. Το μυστικό είναι να βάζετε στρώσεις κόλλας πάνω στο κουτί και μετά πάλι πάνω από την χαρτοπετσέτα. Συνεχίστε έτσι, ώσπου να καλύψετε όλο το κουτί, προσέχοντας τα σχέδια των λωρίδων να συνεχίζουν ομαλά το ένα δίπλα στο άλλο.

Συμβουλή

Για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα με την τεχνική της χαρτοπετσέτας, εφαρμόστε την σε επιφάνειες που είναι λευκές ή αρκετά ανοιχτόχρωμες. Αν ένα αντικείμενο που θέλετε να διακοσμήσετε είναι σκουρόχρωμο, καλό είναι πρώτα να το βάψετε λευκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου