Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Πώς να κάνετε μόνοι σας συντήρηση στο κλιματιστικό σας!

Ένα έξοδο που πρόκειται να κάνετε το προσεχές διάστημα αφορά στη συντήρηση του κλιματιστικού σας, η οποία είναι απαραίτητη για τη διασφάλιση της αποδοτικής αλλά και υγιεινής λειτουργίας του. Θέλετε να μάθετε πώς να καθαρίσετε μόνοι σας το κλιματιστικό σας; Τι χρειάζεστε; Eνα καθαριστικό σπρέι με μικροβιοκτόνο δράση και μία σκάλα!

Αφού σιγουρευτείτε ότι το κλιματιστικό δεν είναι συνδεδεμένο στο ρεύμα, ξεκινήστε με τον καθαρισμό της εξωτερικής μονάδας. Με ένα οποιοδήποτε απορρυπαντικό σαπουνίστε καλά και στη συνέχεια ρίξτε άφθονο νερό.

Σε ό,τι αφορά την εσωτερική μονάδα αρχικά βγάλτε το καπάκι πατώντας τις εγκοπές που υπάρχουν δεξιά και αριστερά. Αφαιρέστε τα φίλτρα και πλύντε τα με χλιαρό νερό. Αφού στραγγίξουν ψεκάστε τα με το σπρέι κι αφήστε τα να στεγνώσουν.

Στη συνέχεια ψεκάστε με το σπρέι το εσωτερικό του κλιματιστικού και μετά από περίπου μισή ώρα σκουπίστε καλά με ένα βαμβακερό πανί. Αφού βεβαιωθείτε πως τα φίλτρα αλλά και το εσωτερικό του κλιματιστικού έχουν στεγνώσει τελείως, τοποθετήστε τα φίλτρα και κλείστε το καπάκι.

Τέλος, αφού αφήσετε ανοιχτές τις πόρτες ώστε να αερίζεται καλά το σπίτι σας, θέστε σε λειτουργία το κλιματιστικό για περίπου δεκαπέντε λεπτά και είναι έτοιμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου