Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Ρούχα και φύλαξη

Το να διπλώνετε σωστά τα ρούχα σας μπορεί να σας εξασφαλίζει περισσότερο χώρο αποθήκευσης στην ντουλάπα, καθώς και λιγότερο τσαλάκωμα –άρα περιορισμένη ανάγκη για σιδέρωμα!

  • Φορέματα: Καλό είναι να τα κρεμάτε, εναλλακτικά διπλώνετέ τα στο σημείο της μέσης.
  • Παντελόνια: Κρεμάτε τα σε ειδικές κρεμάστρες παντελονιών, από τα στριφώματα που υπάρχουν στα μπατζάκια, προσέχοντας να ευθυγραμμίζονται οι εσωτερικές ραφές. Διαφορετικά, χρησιμοποιείτε χονδρές ξύλινες κρεμάστρες.
  • Φούστες: Κρεμάτε τις από τις θηλιές ή σε κρεμάστρες με «κλιπ». Διαφορετικά, ενώστε τα πλαϊνά της φούστας και διπλώστε ξανά αν η φούστα είναι μακριά. Ποτέ μη διπλώνετε στη μέση.

Διπλώνοντας ένα πουκάμισο βήμα-βήμα:

  1. Κουμπώστε πρώτα το πουκάμισο.
  2. Απλώστε το με την πρόσοψη προς τα κάτω και φέρτε το ένα μανίκι προς τα μέσα οριζοντίως (δηλαδή κάθετα στην πλάτη), διπλώνοντας ταυτόχρονα και τον ώμο. Έπειτα, διπλώστε το μανίκι προς τα κάτω, κάθετα στην περιοχή του ώμου (κατά μήκος της πλάτης).
  3. Επαναλάβετε με το άλλο μανίκι.
  4. Διπλώστε προς τα πάνω το κάτω 1/3 του πουκαμίσου.
  5. Διπλώστε και το επόμενο 1/3 και γυρίστε το πουκάμισο με την πρόσοψη προς τα πάνω (να βλέπετε κουμπιά και γιακά). Περάστε μια φορά από πάνω σας τις παλάμες για να το ισιώσετε και φυλάξτε το σε συρτάρι ή ντουλάπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου