Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Πως να σταματήσετε το δάγκωμα των νυχιών σας

Από άγχος ή αμηχανία είναι πιθανό να "τρώμε τα νύχια μας" κατά το κοινώς λεγόμενο. Πολλοί είναι αυτοί που δίνουν και βαθύτερες αιτίες σε αυτό το συνήθειο, κάποιας τραυματικής εμπειρίας .

 Ωστόσο δεν παύει να είναι ενοχλητικό και πολύ πιθανά να καταστρέφει την εξωτερική εμφάνιση ενός ατόμου. Σας παρουσιάζουμε ορισμένες μεθόδους για να σταματήσετε αυτό το κακό συνήθειο.



Συνειδητοποιήστε το πρόβλημά σας
Βγάλτε φωτογραφίες τα δαγκωμένα σας νύχια για να δείτε το θέαμα που έχουν οι άλλοι για εσάς.

Βάλτε πρόγραμμα
Πάρτε την απόφαση να κόψετε αυτό το κακό συνήθειο που επιβαρύνει τα δάχτυλα αλλά και την εμφάνιση σας. Τοποθετείστε όρια μέχρι κάποια ημερομηνία για να ελέγξετε και την πρόοδό σας.

Στόχος
Οραματιστείτε τον εαυτό σας με γερά και δυνατά νύχια και σκεφτείτε πόσο καλύτερα θα νιώσετε. Άλλωστε η εικόνα κάποιου, που δαγκώνει τα νύχια του, μαρτυρά αμηχανία και ανασφάλεια.

Επιλέξτε ποιά να προστατεύσετε
Εάν δυσκολεύεστε στο να καταφέρετε το στόχο σας, προσπαθήστε τουλάχιστον να περιορίσετε τα δάχτυλα που δαγκώνετε.

Τροφές
Προτιμήστε τροφές οι οποίες θα δυναμώσουν τα νύχια σας. Συγκεκριμένα μπορείτε να επιλέξετε τροφές με αρκετό ασβέστιο και μαγνήσιο για να δώσετε σωστή βάση στα νύχια σας. Το σώμα σας χρειάζεται αυτό που του στερείται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Πως να σταματήσετε το δάγκωμα των νυχιών σαςΑλλάξτε συνήθειο
Όπως με το τσιγάρο και το κομπολόι, έτσι και με το δάγκωμα των νυχιών σας πρέπει να βρείτε κάτι για να το αντικαταστήσετε. Μπορείτε να βάζετε τα χέρια στις τσέπες σας ή να τα απασχολείτε με κάποιο μπεγλέρι ή κομπολόι όποτε νιώθετε έτοιμοι να τα δαγκώσετε.

Καλύψτε τα νύχια σας
Η συγκεκριμένη λύση προτείνετε κυρίως σε γυναίκες. Προσθέστε ψεύτικα νύχια ή ακόμα καλύτερα χρησιμοποιείτε συχνά μανό ή σκληρυντικό για τα νύχια σας. Είναι αναμενόμενο να σταματήσετε αργά ή γρήγορα να τα βάζετε στο στόμα σας.

Απασχολείστε το στόμα σας
Αντί να δαγκώνετε τα νύχια σας, προτιμήστε να κάνετε κάτι άλλο. Οι τσίχλες είναι μια πολύ καλή λύση, που δεν θα σας επιβαρύνει και με θερμίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου