Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Απαγορεύστε στην Google να «διαβάζει» τα mail σας

Η Microsoft κατάφερε να στρέψει το βλέμμα μας στην πολιτική που ακολουθεί η Google σχετικά με την προβολή διαφημίσεων που σχετίζονται με το περιεχόμενο των e-mail μας στο Gmail.

Όταν ανακοίνωσε την επικείμενη ενοποίηση όλων των υπηρεσιών ταχυδρομείου που παρέχει μέσω του MSN και του Hotmail κάτω από την ομπρέλα του Outlook.com, μας υποσχέθηκε ότι δεν θα κάνει ό,τι κάνει η Google με τα mail μας, δηλαδή ότι «δεν θα τα διαβάζει». Κι εμείς, σπεύσαμε μονομιάς αναζητήσαμε τον τρόπο να κρύψουμε τα mail μας από την Google.


Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για όσα καταλογίζει η Microsoft στην Google για το σεβασμό στο απόρρητο των χρηστών των υπηρεσιών της, υπό τον χαρακτηριστικό τίτλο:

Don't Get Scroogled
Αν και η Google επιμένει πως, το να λαμβάνει υπόψη της τι έχουμε ψάξει στο google.com οποτεδήποτε και να «σκανάρει» το περιεχόμενο των e-mail μας είναι «για το καλό μας» (7% λιγότερες διαφημίσεις), μας παρέχει μια διέξοδο διαφυγής από την προεπιλογή αυτή, στην οποία συναινέσαμε όταν... δεν διαβάσαμε τους όρους της υπηρεσίας (Tο μεγαλύτερο Ψέμα στο Web: “I have read and agree to the Terms”).

H διαδικασία ολοκληρώνεται με ένα κλικ, μετά την είσοδό σας στον λογαριασμό σας.

Επισκεφτείτε την διεύθυνση https://www.google.com/settings/u/0/ads/preferences/#optout και επιλέξτε Opt Out (Εξαίρεση). Από την ίδια σελίδα, μπορείτε οποτεδήποτε να αναιρέσετε την επιλογή αυτή και να επιλέξετε «Συμμετοχή».

Σημειώστε πως έτσι, δεν θα απαλλαγείτε από όλες τις διαφημίσεις στο Gmail, στο πλάι του Google.com ή από τα Google ads στο WWW. Διαφημίσεις θα συνεχίσουν να ρέουν (και μάλιστα, λέει η Google, περισσότερες), μόνο που δεν θα σχετίζονται με τα ενδιαφέροντά σας, όπως αυτά εκφράζονται από τις λέξεις-κλειδιά ή το περιεχόμενο των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ανταλλάσσετε.

Για να κάνετε Opt Out από τις διαφημίσεις στα μέτρα σας στο Web που σας σερβίρει η Google, πρέπει να μεταβείτε στην ενότητα Ads on the Web και να επιλέξετε επίσης Opt Out (Εξαίρεση).

Όπως ίσως θα παρατηρήσετε, για να κάνετε Opt Out από τις διαφημίσεις στα μέτρα σας στο Web και στο Google search, δεν χρειάζεται να έχετε κάνει Sign In στον λογαριασμό σας, αφού οι προτιμήσεις σας καταγράφονται έτσι κι αλλιώς. Προφανώς, για να κάνετε Opt Out στο Gmail από τις διαφημίσεις που έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να σας αφορούν, υπό την προϋπόθεση ότι παραχωρείτε στην Google το δικαίωμα «να κοιτάει» τα mail σας, πρέπει να έχετε συνδεθεί στον λογαριασμό σας στην υπηρεσία.

Πηγή:in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου