Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Δρόμοι για την Ελβετία

« The Alpina Dolomites»

O μεγαλοεφοπλιστής, μεγαλογαιοκτήμων Ντίντης Ευπαλίδης ξάπλωσε στις αναπαυτικές, χειροποίητες, ξύλινες chaise longue. Μέσα από τις τεράστιες τζαμαρίες του « The Alpina Dolomites» παρακολουθούσε την κίνηση στις πίστες του σκι. Το υπερπολυτελές ξενοδοχείο, ένα από τα top ten Mountain Highs του κόσμου, φιλοξενούσε και πάλι τις πλέον ισχυρές, stylish προσωπικότητες του χρήματος και του διεθνούς τζετ σετ.

Ποιος άλλωστε μπορούσε να αντισταθεί στη μαγευτική ομορφιά του Alpe di Siusi, «snob» θερέτρου χειμερινών σπορ το οποίο μοιάζει να… αιωρείται πάνω στους δημοφιλείς Δολομίτες; Ο πλοιοκτήτης ακούμπησε με τις παλάμες του τα μάγουλά του. Ο καυτός ήλιος είχε δημιουργήσει δύο κόκκινες «κηλίδες» στο ηλιοκαμένο πρόσωπό του.


Ο δεινός όμως σκιέρ Ντίντης, ενδεδυμένος πάντα με τις πανάκριβες στολές Moncler (του τις προμήθευε σωρηδόν νεαρός Ελλην, σκληρά εργαζόμενος στο υπόγειο του περιώνυμου οίκου, ο οποίος όμως αργότερα συνελήφθη από τις αμερικανικές αρχές για την κλοπή ακουαρέλας του Νταλί) ένιωθε πανευτυχής. Οι βαρετοί στενοί του φίλοι είχαν επιλέξει, όπως κάθε χρόνο άλλωστε τέτοια εποχή, να επισκεφθούν κλασικά spots. Το St. Moritz, το Gstaad, την Courchevel. Εκείνος προτίμησε να «πετάξει» στις Ιταλικές Αλπεις. Τόσο κοντά με την Αυστρία της Χάιντι και τη «Μελωδία της ευτυχίας». Ο κ. Ευπαλίδης συνηθίζει μάλιστα κάθε πρωί να στέλνει με… αερόστατο «πακέτο» στην πλατινομαλλούσα βοσκοπούλα Χάιντι η οποία ομοιάζει με το top model Χάιντι Κλουμ.      
      
Το ελληνικό χρήμα ταξίδευε στην Ελβετία μέσα από τους lovable Δολομίτες
Λατρεύω τους Δολομίτες. Το Alpe di Siusi και ιδιαίτερα την κοσμοπολίτικη Cortina d'Ampezzo. Εκεί όπου γυρίστηκαν σκηνές από τον «Ροζ Πάνθηρα» και το υπέροχο «For your eyes only» της σειράς ταινιών με τον Πράκτορα 007. Στα εντυπωσιακά σαλόνια του «Cristallo Hotel Spa & Golf» δύο πρώην πανίσχυροι έλληνες επιχειρηματίες προχωρούσαν σε μεγάλα deals. Μαζί με διεθνείς συναδέλφους τους. Επειτα φρόντιζαν να «βγάζουν» τα χρήματά τους σε ελβετικές τράπεζες. Επέλεγαν πάντα μικρά ιδιωτικά πιστωτικά ιδρύματα, με διεθνές όμως κύρος και ισχύ. Διοργάνωναν γεύματα σε ένα εστιατόριο «κρυμμένο» μέσα στο δάσος της Cortina. Η ονομασία του είχε να κάνει με μια... παμπόνηρη αλεπού. Αργότερα οι δρόμοι των δύο επιχειρηματιών χώρισαν. Ο ένας από αυτούς αντιμετώπισε μεγάλα προβλήματα με τη Δικαιοσύνη. Οι υποθέσεις του είχαν να κάνουν με τη «χρυσή εποχή του Χρηματιστηρίου». Ο δεύτερος κατάλαβε πολύ γρήγορα ότι η χώρα μας και ιδιαίτερα ο επιχειρηματικός κόσμος θα αντιμετώπιζαν τεράστια οικονομικά προβλήματα. Εγκατέλειψε την Ελλάδα. Σήμερα κατοικεί μόνιμα σε κοσμοπολίτικη πόλη των ΗΠΑ. Το lifestyle του παραμένει super glamorous. Η σύζυγός του άλλωστε είναι σαγηνευτικά ωραία...
      
Ο Ροζ Πάνθηρας και το private party στην «Αθηναϊκή Λέσχη»
Ο Ντίντης επηρεάζεται πάντα από το ύφος και το στυλ των ταινιών με πρωταγωνιστή τον περίφημο Ροζ Πάνθηρα. Ετσι αμέσως μόλις ανοίξει το Τριώδιο «μεταμφιέζεται» στον ήρωα που ερμήνευσε μοναδικά ο Πίτερ Σέλερς με φόντο τις Ιταλο-Αυστριακές Αλπεις. Στην Αθήνα τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά από την Ιταλία και τους «φασαριόζους» κατοίκους της. Οι Ιταλοί συνεχίζουν να διασκεδάζουν παρά την κρίση, ιδιαίτερα την τελευταία εβδομάδα της Αποκριάς. Στην Ελλάδα οι περισσότεροι προσπαθούν να κρατήσουν τους... τύπους. Ισως χωρίς λόγο τις περισσότερες φορές. Οταν αποδέχεσαι μια πρόσκληση, σημαίνει ότι πηγαίνεις για να διασκεδάσεις. Τα σαλόνια της «Αθηναϊκής Λέσχης» παραμένουν βαριά, κλασικά, με ένα «άρωμα» άλλων εποχών. Το μενού συνεχίζει πάντα να περιλαμβάνει για πρώτο πιάτο αγκινάρα α λα πολίτα. Το δεύτερο είναι συνήθως σολομός με σαλάτα.
      
Οι προσκεκλημένοι στο πάρτι
Οι προσκεκλημένοι του ζεύγους Κώστα και Κλέας Σουγιουλτζόγλου ήταν όλοι τους εκπρόσωποι του old money. Προηγήθηκε το γεύμα στην τραπεζαρία της «Αθηναϊκής Λέσχης» επί της οδού Πανεπιστημίου. Αμέσως μετά το φαγητό προσφέρθηκε ένα πολύ εύγευστο γλυκό. Η κυρία Σουγιουλτζόγλου γιόρταζε τα γενέθλιά της. Οι καλεσμένοι - αν και η αρχική πρόταση ήταν αυτή - προτίμησαν αντί για στολές μασκέ να φορέσουν tuxedo οι κύριοι και μακριά φορέματα οι κυρίες. Μια πρόσκληση black tie λοιπόν η οποία έφερε στο μυαλό μου fairytales που διηγούνταν η πάντα γοητευτική grandmother Elli, σύζυγος πασίγνωστου εκδότη μεγάλης πολιτικής εφημερίδας. Ηταν εκεί ο Ανδρέας Καραντάνης με την κόρη του Χριστίνα, ο Φρέντυ και η Σαμπίνα Σερπιέρη, ο Μίκης Μπενάκης, ο Στάθης Πορφυράτος, η Λία Δανιόλου, στενή συνεργάτις του πρωθυπουργού, ο Θάνος και η Σαββίνα Σκούρα, η Μαρία Φακίδη, η Λία Μελετοπούλου, η Ναταλία Αβέρωφ, η Τατιάνα Στάικου. Μετά το φαγητό οι κυρίες σήκωσαν τις ουρές από τα φορέματά τους και συνόδευσαν τους καβαλιέρους τους στην πίστα. Η μουσική κάτι μεταξύ dance και tango. Δεν περίμενε βέβαια κανείς η «Αθηναϊκή Λέσχη» να έχει... guest dj από hot club της Ibiza.
      
Το lunch στην οικία Μεταξωτού
Το μεσημέρι της ίδια ημέρας ο διακεκριμένος πλαστικός χειρουργός κ. Νίκος Μεταξωτός (ύστερα από μακροχρόνιες έρευνες σχετικά με τον καρκίνο του δέρματος ανακηρύχθηκε διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών) και η σύζυγός του Ελένη Χατζηιωάννου παρέθεσαν γεύμα στο σπίτι τους στη Φιλοθέη. Οι καλεσμένοι απόλαυσαν το φαγητό τους καθισμένοι σε ροτόντες.
      
Η Μαρία από ροκ ως ερωτικές μπαλάντες
Κατηφόρισα στο κέντρο της πόλης. Τα δωδεκάποντα του Brian Atwood δυσκόλευαν τα βήματά μου. Πέρασα την πόρτα του «Rock 'n' Roll». Η Μαρία Ναυπλιώτου τραγουδούσε μαζί με τους «Tricky Pony». Η Μαρία τραγουδούσε από ροκ ως ερωτικές μπαλάντες. Φορώντας ένα μαύρο φόρεμα. Η καλή ηθοποιός του Εθνικού Θεάτρου έχει ταλέντο και στο τραγούδι. Ο κόσμος έμεινε στο spot ως τις τρεις τα ξημερώματα. Not bad για εποχές μεγάλης οικονομικής κρίσης.
      
Οι τρεις θέσεις στάθμευσης του πρώην υπουργού
Λίγα μέτρα πιο μακριά από την πλατεία Κολωνακίου στην οδό Νεοφύτου Βάμβα... Παρατηρώ ότι ακριβώς κάτω από την πολυκατοικία όπου διατηρούσε διαμέρισμα ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας κ. Αρ. Παυλίδης δεν υπάρχουν πλέον οι... τρεις θέσεις parking. Γνωρίζω ότι στο πρόσφατο παρελθόν είχαν δημιουργηθεί προβλήματα με ενοίκους άλλων διαμερισμάτων. Ο Minister επιθυμούσε να κρατάει για τον εαυτό του τρεις θέσεις parking. Οι καβγάδες με τους υπόλοιπους κατοίκους της Νεοφύτου Βάμβα ήσαν ομηρικοί. Η σύζυγος του πρώην υπουργού, μια κυρία δυναμική, ιδιαίτερα ανθεκτική στους καβγάδες, επέμενε ότι ο σύζυγός της είχε κάθε δικαίωμα να «κρατάει» τις συγκεκριμένες θέσεις. «Ο Τέλης έχει κάνει τόσα για την πατρίδα» αναφωνούσε. Ολοι οι άλλοι residents θα έπρεπε να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους στο... Τζιμπουτί!

Τα θυμήθηκα όλα αυτά με αφορμή την αυριανή δίκη του κ. Π. Ζαχαρίου, στενού συνεργάτη του πρώην υπουργού στο Εφετείο Κακουργημάτων. Δικάζεται ως γνωστόν για υπόθεση δωροδοκίας...

Στη Σπετσοπούλα με private jet
Το bar «Pixie» downtown μαζεύει όλα τα ωραία αγόρια και κορίτσια της πόλης. Η twenty something Ευγενία Νιάρχου και η στενή της φίλη Γκάια Ρεποσί (η καμπάνια των κοσμημάτων του οίκου έτσι όπως την είδα στη γαλλική «Vogue» είναι απλά εξαιρετική) μιλούσαν για το trendy spot του Κεραμεικού στη Samantha Barks, ηθοποιό της πολυσυζητημένης ταινίας «Les Miserables». Η εντυπωσιακή, καλλίγραμμη Σαμάνθα φορούσε σε όλα τα οσκαρικά parties στο Λος  Αντζελες τουαλέτες Haute Couture της ελληνίδας σχεδιάστριας Σήλιας Κριθαριώτη.

Η νεαρή Εργκέν Ουλί, κόρη τούρκου μεγαλοεπιχειρηματία, θα «πετάξει» όπως μαθαίνω από την έπαυλή της στο Τσεσμέ στη Σπετσοπούλα. Με private jet...
 
 
 
 tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου