Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Το Facebook ετοιμάζει Android smartphone με την HTC

Το Facebook ετοιμάζει το δικό του HTC Android smartphone και θα το παρουσιάσει στις 4 Απριλίου 2013. Αυτό υποστηρίζουν πηγές με γνώση στο θέμα. Επίσημα, το Facebook καλεί δημοσιογράφους και ειδικούς του τύπου να παρευρεθούν στην εκδήλωση για το “New Home One Android”.



Οι φήμες για το Faceboom smartphone κυκλοφορούν χρόνια. Ο Mark Zuckerberg έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι το Facebook δεν θα κατασκευάσει το δικό του smartphone. Γιατί το Facebook θέλει να βρίσκεται σε κάθε smartphone και κινητό που κυκλοφορεί. Αλήθεια ή όχι θα το μάθουμε σε μερικές μέρες, στις 4 Απριλίου 2013.

Facebook smartphone σε HTC Android κινητο και Instagram παντου

Προς το παρόν οι πηγές από διαφορετικές μεριές κάνουν λόγο για ένα νέο HTC smartphone βασισμένο σε μια πειραγμένη έκδοση του Android με το Facebook βαθειά ενσωματωμένο σε κάθε σημείο του λειτουργικού. Αν ισχύουν όλα αυτά τότε πρακτικά το Facebook θα έχει κάνει fork το Android, όπως ακριβώς και το Amazon με το Kindle. Χωρίς καμία απολύτως αναφορά σε υπηρεσίες και εφαρμογές του Google. Γεμάτο με εφαρμογές, παιχνίδια και διαφημίσεις του Facebook.

Λέγεται επίσης ότι το νέο Facebook smartphone θα μοιάζει πολύ με το iPhone 5 αλλά θα έχει μεγαλύτερη οθόνη. Κυκλοφορούν ήδη χαρακτηριστικά όπως οθόνη 4.3 ιντσών, επεξεργαστής 1.5GHz, 1GB RAM, 16GB χωρητικότητας, 5 megapixel camera. Αλήθεια ή όχι θα το μάθουμε στην παρουσίαση του New Home One Android στις 4 Απριλίου 2013.

Η μέχρι τώρα συνεργασία του Facebook με την HTC δεν φαίνεται να έχει αποδώσει τα αναμενόμενα. Τα Facebook smartphone που κυκλοφόρησαν, το HTC Salsa και HTC Chacha, δεν σημείωσαν ακριβώς επιτυχία. Μάλλον το αντίθετο. Android smartphone με ειδικό κουμπί – συντόμευση για το Facebook. Αν αληθεύουν οι φήμες, αυτή την φορά το Facebook θα είναι μέρος του λειτουργικού, όχι απλά μια εφαρμογή μέσα στο λειτουργικό.

HTC smartphone με Facebook υπηρεσιες παντου. Δυσκολο να πουν οχι οι developers

Αν τελικά δούμε το νέο Facebook smartphone να είναι ένα πραγματικό κινητό κατασκευασμένο από την HTC και πειραγμένο Android, το 2013 θα είναι η χρονιά των μεγάλων αλλαγών. Το Google δεν θα χαρεί καθόλου με τις εξελίξεις. Με περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες κάθε μήνα, το Facebook έχει κάθε λόγο να χρησιμοποιήσει την τεράστια και ενεργή βάση χρηστών για να δημιουργήσει επιπλέον κέρδη. Κάπου εδώ μπορεί να κολλήσει και το Instagram και οι πρόσφατες αλλαγές στους όρους χρήσης. Φωτογραφίες και social networking από ένα smartphone ειδικά βελτιστοποιημένο για αυτή την δουλειά.

Μπορεί βέβαια να μην δούμε ένα νέο Facebook smartphone αλλά εργαλεία, SDK και έτοιμες προτάσεις ώστε το Facebook να μπορεί να ενσωματωθεί σε κάθε Android με τρόπο τόσο εύκολο και γρήγορο ώστε κανένανς developer και κατασκευαστής να μην μπορεί να αρνηθεί στον πειρασμό. Η HTC θα είναι η πρώτη εταιρεία που θα παρουσιάσει το νέο “Facebook smartphone” δείχνοντας πως η εμπειρία χρήσης μπορεί να βελτιωθεί, πόσο εύκολο ήταν να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο κλπ.


 pestaola

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου