Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Ο νέος google chrome θα έχει φωνητικές εντολές!

Ο νέος Google Chrome θα είναι διαθέσιμος σε λίγες ημέρες και θα αλλάξει όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα...

Ο Chrome 25 θα έχει νέες αυξημένες δυνατότητες τις οποίες δεν είχαμε δει μέχρι σήμερα σε κανένα άλλον broswer όπως την νέα δυνατότητα να αναγνωρίζει ποιο παράθυρο παίζει μουσική από τα πολλά που ίσως έχουμε ανοιχτά. Επίσης θα έχει τη δυνατότητα να ειδοποιεί τους χρήστες ότι κάποια σελίδα παίζει μουσική.


Το σημαντικότερο όλως όμως είναι ότι νέος Chrome 25 θα έχει τη δυνατότητα να δέχεται φωνητικές εντολές από τον χρήστη.

Οι χρήστες θα έχουν στη διάθεσή τους τις φωνητικές εντολές Web Speech και θα μπορούν να δίνουν εντολές στον browser σχετικά με τις αναζητήσεις που πρέπει να κάνει ή τα tabs που πρέπει να ανοίξει. Με λίγα λόγια θα μπορείτε πλέον να μιλάτε στον broswer σας και να εκτελεί τις εντολές σας χωρίς καν να χρειάζεται να κουνήσετε το ποντίκι!

Βεβαίως η φωνητική αναγνώριση εντολών υποστηρίζεται μόνο στις δοκιμαστικές εκδόσεις για προγραμματιστές ακόμη όμως όταν η τελική έκδοση γίνει διαθέσιμη στο ευρύ κοινό η εφαρμογή web speech θα είναι είναι έτοιμη προς χρήση και θα μας επιτρέπει να προχωρήσουμε την τεχνολογική μας εμπειρία ένα ακόμη βήμα παραπέρα...

Αναμονή λοιπόν μέχρι την τελική έκδοση και ας ελπίσουμε να υποστηρίζει και Ελληνικά...

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί με μια demo λειτουργία του νέου broswer...

Οι προγραμματιστές θα μπορούν να ενσωματώσουν τη συγκεκριμένη λειτουργία στις εφαρμογές τους κι έτσι οι χρήστες Chrome θα μπορούν να κάνουν ακόμα περισσότερες λειτουργίες χρησιμοποιώντας τη φωνή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου