Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Tα χαρακτηριστικά του νέου PlayStation 4

Σε μία συνέντευξη Τύπου, αποκαλύφθηκαν όλες οι δυνατότητες της νέας παιχνιδομηχανής...

Το Playstation 4 λοιπόν, θα διαθέτει έναν οκταπύρηνο επεξεργαστή της AMD με την κωδική ονομασία «Jaguar» μαζί με έναν επεξεργαστή γραφικών από τη Radeon που αποτελείται από 18(!) επεξεργαστικές μονάδες που θα είναι ικανές να φτάσουν τα 1.84 teraflops.


Θα εξοπλίζεται με 8GB μνήμης GDDR5 RAM, WiFi, Bluetooth 2.1, HDMI αλλά και την πατροπαράδοτη αναλογική θύρα AV.

Επίσης θα είναι εξοπλισμένο και με πολλά «καλούδια» όσον αφορά στο λογισμικό, όπως τη δυνατότητα για επικοινωνία μεταξύ φίλων που παίζουν διαφορετικά παιχνίδια και τη σύνδεση του λογαριασμού των χρηστών με το Facebook.

Τέλος έγινε αναφορά και σε άλλες λειτουργίες όπως το cloud gaming με της πλατφόρμας Gaikai, η δυνατότητα να μοιραστεί κανείς τις εμπειρίες του από ένα παιχνίδι και συγχρονισμό του με άλλες συσκευές της εταιρίας (όπως smartphones tablets και το PS Vita).


Μερικοί από τους πρώτους τίτλους παιχνιδιών που ανακοινώθηκαν ήδη είναι τα: KillZone: Shadow Fall, Knack, inFamous: Second Son, Final Fantasy, The Witness, Deep Down, Drive Club, Diablo III αλλά και το Destiny.

Φυσικά η νέα κονσόλα θα έρθει και με νέο χειριστήριο, Dual Shock 4, που θα διαθέτει οθόνη αφής στο κέντρο, υποδοχή ακουστικών αλλά και αισθητήρα κίνησης (όπως ανέφεραν άλλωστε και οι τελευταίες φήμες).

Πολλά δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά για τη νέα κονσόλα της Sony, όμως επιβεβαιώθηκε η κυκλοφορία της τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου