Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Office 365, αναλυτικός οδηγός εγκατάστασης

Η Microsoft επεκτείνει ακόμη περισσότερο τις δυνατότητες του Office, στην τελευταία έκδοση που κυκλοφόρησε τους προηγούμενους μήνες. λανσάροντας παράλληλα ένα νέο μοντέλο τιμολόγησης και αδειοδότησης με βάση τη μηνιαία ή ετήσια συνδρομή στο Office 365.



Εκτός των αρκετών νέων χαρακτηριστικών, οι συνδρομητές που έχουν αγοράσει τη συνδρομή στο Office 365 έχουν τη δυνατότητα να εγκαταστήσουν και να χρησιμοποιήσουν ολόκληρη τη σουίτα εφαρμογών του νέου Office σε 5 διαφορετικούς υπολογιστές ή tablet χωρίς επιπλέον κόστος.
Τόσο η μέθοδος πληρωμής και εγκατάστασης του Office 365 έχει αλλάξει σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις, ωστόσο όπως θα δείτε παρακάτω η διαδικασία είναι ιδιαίτερα εύκολη και γρήγορη.

Πριν προχωρησετε στην εγκατασταση του Office 365

Αν έχετε ήδη εγκατεστημένη μία προηγούμενη έκδοση του Office στον υπολογιστή σας και σκοπεύετε να εγκαταστήσετε μία από τις εκδόσεις του νέου Office 2013 ή Office 365 θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει η άμεση δυνατότητα αναβάθμισης. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε είτε να κρατήσετε και τις δύο εκδόσεις, την παλιά και τη νέα, στον υπολογιστή σας χωρίς κανένα πρόβλημα αφού θα τρέχουν ξεχωριστά και ανεξάρτητα, είτε να καταργήσετε την προηγούμενη έκδοση του Office μέσω της ενότητας Προγράμματα και Δυνατότητες (Programs and Features) του Πίνακα Ελέγχου και στη συνέχεια να προχωρήσετε στην εγκατάσταση της νέας έκδοσης του Office 365.
Επίσης, αν χρησιμοποιείτε ήδη την έκδοση Office 365 Home Premium Preview που διέθεσε η Microsoft δωρεάν σε όλους για δοκιμή τους προηγούμενους μήνες θα πρέπει να την απεγκαταστήσετε μέσω του Πίνακα Ελέγχου των Windows πριν προχωρήσετε στην εγκατάσταση της συνδρομητική έκδοσης του Office 365 που έχετε αγοράσει.
Office 365, αναλυτικός οδηγός εγκατάστασης
Σημείωση: Έχετε τη δυνατότητα να εγκαταστήσετε το νέο Office 365 σε 5 διαφορετικές συσκευές ή υπολογιστές χρησιμοποιώντας τον Microsoft λογαριασμό σας. Επίσης, θα χρειαστεί να παραμείνετε συνδεδεμένοι στο internet καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκατάστασης ώστε να ολοκληρωθεί η λήψη των απαραίτητων αρχείων.

Εγκατασταση του Office 365 στον υπολογιστη σας

Aφού έχετε ολοκληρώσει τη διαδικασία αγορά της συνδρομής στο Office 365, μεταβείτε και συνδεθείτε στο λογαριασμό σας για να προχωρήσετε στη διαδικασία εγκατάστασης του νέου Office στον υπολογιστή σας.
Στην κεντρική σελίδα του λογαριασμού σας θα δείτε τόσο τις τρέχουσες όσο και τις διαθέσιμες εγκαταστάσεις του Office 365 που απομένουν για να εγκαταστήσετε στους υπολογιστές σας. Πατώντας στο κουμπί Εγκατάσταση (Install) θα ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης της 32-bit έκδοσης του Office 365 και στη γλώσσα που αναγράφεται ακριβώς από κάτω.
Office 365, αναλυτικός οδηγός εγκατάστασης
Ωστόσο, αν επιθυμείτε να εγκαταστήσετε την 64-bit έκδοση του Office 365 ή να επιλέξετε μία διαφορετική γλώσσα εμφάνισης, πατήστε στην επιλογή Επιλογές γλώσσας και εγκατάστασης (Language and install options) που βρίσκεται κάτω από το κουμπί Εγκατάσταση (Install).
Στη σελίδα που θα μεταφερθείτε επιλέξτε Office (64-bit) από το αναδυόμενο μενού, την επιθυμητή γλώσσα εμφάνισης και πατήστε Εγκατάσταση (Install) για να συνεχίσετε.
Office 365, αναλυτικός οδηγός εγκατάστασης
Αμέσως μετά, θα σας ζητηθεί αυτόματα να πραγματοποιήσετε τη λήψη ενός μικρού εκτελέσιμου αρχείου, λίγων KB, και έπειτα να το τρέξετε για να συνεχίσετε τη διαδικασία της εγκατάστασης του Office 365 στον υπολογιστή σας.
Η διαδικασία της εγκατάστασης θα εκκινήσει αμέσως μετά.
Office 365, αναλυτικός οδηγός εγκατάστασης
Πατήστε Επόμενο (Next) για να συνεχίσετε.
Office 365, αναλυτικός οδηγός εγκατάστασης
Αποδεχτείτε τους όρους χρήσης πατώντας στο κουμπί Αποδοχή (Accept).
Office 365, αναλυτικός οδηγός εγκατάστασης
Στη συνέχεια ένα μικρού μήκους video θα αναπαραχθεί αυτόματα παρουσιάζοντας ορισμένα από τα νέα χαρακτηριστικά του Office, εγκαθιστώντας παράλληλα τη βάση της σουίτας.
Office 365, αναλυτικός οδηγός εγκατάστασης
Office 365, αναλυτικός οδηγός εγκατάστασης
Επιλέξτε μία από τις διαθέσιμες επιλογές εμφάνισης από το αναδυόμενο μενού και πατήστε Επόμενο (Next). Η συγκεκριμένη επιλογή μπορεί να αλλάξει μετά από την εγκατάσταση του Office 2013.
Office 365, αναλυτικός οδηγός εγκατάστασης
Στο σημείο αυτό μπορείτε να δείτε ορισμένα από τα νέα χαρακτηριστικά του Office 2013 πατώντας στο κουμπί Ρίξτε μια ματιά (Take a look), το οποίο θα ανοίξει μία παρουσίαση στο PowerPoint, καθώς συνεχίζεται στο παρασκήνιο η εγκατάσταση του Office 365 στον υπολογιστή σας. Διαφορετικά, μπορείτε να παρακάμψετε τη συγκεκριμένη ενέργεια πατώντας στην επιλογή Όχι, ευχαριστώ (No, thanks).
Office 365, αναλυτικός οδηγός εγκατάστασης
Η εγκατάσταση του Office 365 στον υπολογιστή σας βρίσκεται σε εξέλιξη. Θα χρειαστεί να παραμείνετε συνδεδεμένοι στο internet ώστε να γίνει η λήψη των απαραίτητων αρχείων. Ωστόσο, όπως θα δείτε και στο μήνυμα της εικόνας, μπορείτε να ανοίξετε το Word 2013, το Excel 2013, το PowerPoint 2013, κλπ., και να τα χρησιμοποιήσετε κανονικά. Η εγκατάσταση θα συνεχίσει στο παρασκήνιο χωρίς να επιβαρύνει ιδιαίτερα τον υπολογιστή σας.
Office 365, αναλυτικός οδηγός εγκατάστασης
Η εγκατάσταση του Office 2013 ολοκληρώθηκε. Πατήστε στο κουμπί Όλα εντάξει! (All done) για να τερματίσετε τον οδηγό εγκατάστασης.
Office 365, αναλυτικός οδηγός εγκατάστασης
Αυτό ήταν! Πλέον μπορείτε να χρησιμοποιείτε όλες τις εφαρμογές του νέου Office 365 στον υπολογιστή σας και να εκμεταλλευτείτε όλα τα νέα χαρακτηριστικά που φέρνει η νέα έκδοση. Μη ξεχνάτε ότι μπορείτε να τρέξετε το νέο Office σε οποιοδήποτε υπολογιστή βρίσκεστε χωρίς να είναι ήδη εγκατεστημένο χάρη στο Office On Demand, ένα αρκετά χρήσιμο χαρακτηριστικό διαθέσιμο μόνο για τους συνδρομητές του Office 365.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου