Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

OneNote 2013, βάλε τέλος στην αυτόματη εκκίνηση του Clipping Tool

Το OneNote 2013 είναι μέρος της σουίτας εφαρμογών του Office 2013 και Office 365 και αποτελεί μία από τις καλύτερες εφαρμογές για τη δημιουργία και οργάνωση σημειώσεων που κυκλοφορούν στην αγορά. Ανάμεσα στα ανανεωμένα χαρακτηριστικά που έρχονται με τη τελευταία έκδοση θα συναντήσετε το Clipping Tool που ξεκινά αυτόματα κάθε φορά που ανοίγετε το OneNote 2013 και προσφέρει τη δυνατότητα δημιουργίας γρήγορων σημειώσεων, την αποθήκευση screenshots της οθόνης και την αποστολή ενός αντικειμένου απευθείας στο OneNote.

OneNote 2013 Clipping Tool, καλο αλλα καλυτερο στο OFF

Παρά τη χρησιμότητα του εργαλείου, η αυτόματη εκκίνηση ενδεχομένως να είναι εκνευριστική για ορισμένους χρήστες που δεν έχουν σκοπό να το χρησιμοποιήσουν. Ξε-τικάροντας την επιλογή Έναρξη με το OneNote (Show when OneNote starts) θα σταματήσει να εμφανίζεται αυτόματα το συγκεκριμένο παράθυρο κάθε φορά που ανοίγετε το OneNote 2013 στον υπολογιστή σας.
OneNote 2013 Clipping Tool
Ωστόσο, το συγκεκριμένο εργαλείο θα συνεχίσει να τρέχει στο παρασκήνιο, γεγονός που μπορείτε να επιβεβαιώσετε από το αντίστοιχο εικονίδιο στην περιοχή ειδοποιήσεων της γραμμής εργασιών (taskbar) των Windows.
OneNote 2013 Clipping Tool
Για να «ξεφορτωθείτε» το εικονίδιο από τη συγκεκριμένη θέση πατήστε στο κουμπί Αρχείο (File) του OneNote 2013 και έπειτα στην επιλογή Επιλογές (Options).
OneNote 2013 Clipping Tool
Στο παράθυρο επιλογών του OneNote 2013 μεταβείτε στην κατηγορία Εμφάνιση (Display) και ξετικάρετε την επιλογή Τοποθέτηση του εικονιδίου OneNote στην περιοχή ειδοποιήσεων της γραμμής εργασιών (Place OneNote icon in the notification area of the taskbar).
OneNote 2013 Clipping Tool
Αυτό ήταν! Πλέον το εικονίδιο του OneNote 2013 δε θα εμφανιστεί ξανά στην περιοχή ειδοποιήσεων και μπορείτε να συνεχίσετε να δημιουργείτε τις σημειώσεις σας όπως έχετε συνηθίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου