Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Το νέο Xperia Z της Sony

Με το νέο Xperia Z, η Sony «ξανασυστήνεται» στο καταναλωτικό κοινό ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες κατασκευής τηλεφώνων στον κόσμο, αφού το συγκεκριμένο smartphone είναι το καλύτερο μοντέλο της ιαπωνικής εταιρείας και ένα από τα καλύτερα που κυκλοφορούν σήμερα. Γι’ αυτό τον σκοπό, το Xperia Z ενσωματώνει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, ενώ έχει πολύ ποιοτική κατασκευή και σχεδίαση που του προσδίδει αντοχή στη σκόνη και το νερό.


Μάλιστα, το γεγονός ότι μπορεί να παραμείνει για μισή ώρα σε βάθος έως και 1 μέτρο είναι το χαρακτηριστικό που, όταν παρουσιάστηκε, κέρδισε όσο κανένα άλλο τα φώτα της δημοσιότητας.

Το smartphone κρύβει, πάντως, πολλά ακόμη προτερήματα. Ετσι, αν και έχει μέγεθος 5 ίντσες, χάρις στο μικρό πάχος (8 χιλιοστά) και βάρος του (146 γραμμάρια), αφήνει την αίσθηση μικρότερου κινητού κρατώντας το στο χέρι. Παράλληλα, ο τετραπύρηνος επεξεργαστής του Snapdragon S4 Pro SoC, και η μνήμη RAM 2 GB εξασφαλίζουν στο Xperia Z εντυπωσιακή ταχύτητα και το κατατάσσουν στα ισχυρότερα μοντέλα.

Το Android κινητό ικανοποιεί όμως και στη διάρκεια «ζωής» της μπαταρίας, εξασφαλίζοντας περίπου 1,5 ημέρα με τυπική χρήση. Ακόμη καλύτερα, η Sony έχει προβλέψει το «Stamina mode», μία λειτουργία που επιτρέπει στον χρήστη να καθορίσει ποιες διεργασίες θα απενεργοποιούνται κάθε φορά που σβήνει η οθόνη.

Οθόνη Full HD
Ωστόσο, αναμφίβολα ένα από τα «δυνατά χαρτιά» του Xperia Z είναι η «Reality Screen» οθόνη του, η οποία υποστηρίζει ανάλυση Full HD και έχει πυκνότητα 441 ppi, με αποτέλεσμα να εξασφαλίζει εξαιρετική ευκρίνεια. Η οθόνη ξεχωρίζει επίσης για τα πλούσια και ζωντανά χρώματα που αποδίδει ενώ, σε συνδυασμό με τη Sony Mobile Bravia Engine, μπορεί να βελτιώνει την προβολή βίντεο χαμηλής ποιότητας. Επίσης, η προσωπική μας άποψη είναι ότι οι γωνίες θέασης που προσφέρει είναι ικανοποιητικές, αν και υστερούν ελαφρώς συγκριτικά με ανταγωνιστικά μοντέλα.

Επιπλέον, η Sony «προίκισε» τη συσκευή με πλούσιες δυνατότητες στην καταγραφή εικόνων και βίντεο, εξοπλίζοντάς τη με αισθητήρα Exmor R 13,1 mexapixel, για να εξασφαλίζει πολύ ποιοτικό αποτέλεσμα ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Ολο το οπτικό υλικό μπορεί να αποθηκευτεί είτε στα 16 GB του αποθηκευτικού χώρου είτε σε μια κάρτα μνήμης microSD, όπως και όλες τις τεχνολογίες ασύρματης συνδεσιμότητας (Bluetooth, NFC).

Το νέο Xperia πωλείται στην Ελλάδα από αυτή την εβδομάδα και, παρόλο που κοστίζει 699 ευρώ, δεν θα απογοητεύσει όποιον αποφασίσει να το αγοράσει. Αλλωστε, είναι ελάχιστα τα «αδύνατα σημεία» του, με κυριότερο τη θέση του ηχείου, που είναι εύκολο να καλυφθεί κρατώντας τη συσκευή στο χέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου