Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

YouTube: Πώς μπορώ να ταξινομήσω τα αποτελέσματα μιας αναζήτησης με βάση τα views;

Πολλές φορές τα views (οι προβολές) ενός βίντεο στο YouTube μπορεί να αποτελέσουν ένα πολύ καλό κριτήριο επιλογής. Το ίδιο το YouTube, στα διαθέσιμα φίλτρα του δε συμπεριλαμβάνει το κριτήριο ταξινόμησης των αποτελεσμάτων μιας αναζήτησης με βάση τα views, κάτι το οποίο μπορεί να συμβεί με χειροκίνητη εισαγωγή ενός κώδικα στο τέλος του συνδέσμου της αναζήτησης. Ας προχωρήσουμε για να καταλάβεις.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις

YouTube search

Έστω λοιπόν ότι κάνεις μια αναζήτηση στο YouTube και συγκεκριμένα ψάχνεις τους όρους «Linkin Park» για να δεις σχετικά βίντεο. Στη νέα σελίδα με τα αποτελέσματα της αναζήτησης, ο σύνδεσμος στη μπάρα διευθύνσεων στο πάνω μέρος του browser (περιηγητής διαδικτύου) σου (π.χ. Firefox, Chrome κλπ), είναι ο εξής:
https://www.youtube.com/results?search_query=linkin+park&oq=linkin+park&gs_l=youtube.3…0.0.0.1099.0.0.0.0.0.0.0.0..0.0…0.0…1ac.
YouTube search
Αν στο σύνδεσμο αυτό προσθέσεις στο τέλος του τους όρους &search_sort=video_view_count, τότε τα αποτελέσματα της αναζήτησης θα ταξινομηθούν με κριτήριο τα views, έχοντας ως πρώτο αυτό με τα περισσότερα views.
Ο τελικός σύνδεσμος θα έχει την εξής μορφή:
https://www.youtube.com/results?search_query=linkin+park&oq=linkin+park&gs_l=youtube.3…0.0.0.1099.0.0.0.0.0.0.0.0..0.0…0.0…1ac.&search_sort=video_view_count
Μπορείς να συγκρίνεις τις δύο προηγούμενες αναζητήσεις για να δεις και τη διαφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου