Κυριακή, 31 Μαρτίου 2013

YouTube: Πώς να στείλω ένα βίντεο με συγκεκριμένη χρονική περίοδο για αρχή;

Βλέπεις ένα βίντεο στο YouTube, ας πούμε διάρκειας της μιας ώρας και θες να δείξεις σε κάποιον φίλο σου μία σκηνή στο 20:35 (20 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα). Μέχρι τώρα ίσως να του έστελνες το σύνδεσμο και να του έγραφες «δες τη σκηνή στο 20:35».

Αυτό είναι αρκετά χρονοβόρο, γι’αυτό και το YouTube έχει αναπτύξει μία λειτουργία ώστε οι χρήστες του να μπορούν να στέλνουν βίντεο με αρχή μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο και όχι το 0:00.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις

YouTube video share

Έστω λοιπόν ότι βλέπεις ένα συγκεκριμένο βίντεο στο YouTube και θες να μοιραστείς με άλλους μια συγκεκριμένη σκηνή του. Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις είναι τα εξής:
  1. Κάτω από το βίντεο, κάνε κλικ στην επιλογή Share (Αποστολή).
  2. Στο πεδίο Start at (Έναρξη σε), γράψε τη χρονική περίοδο που θες ή απλά σταμάτα το βίντεο στο σημείο που θες και ο χρόνος θα οριστεί αυτόματα.
  3. Κάνε κλικ στο κουτάκι για να τσεκάρεις την επιλογή Start at (Έναρξη σε).
  4. Αντέγραψε το σύνδεσμο και στείλε τον σε όποιον θες να δει τη συγκεκριμένη σκηνή που επέλεξες.
Αυτό που προσδίδει συγκεκριμένη χρονική διάρκεια ως αρχή του βίντεο, είναι το ?t=1h1m1s στο τέλος του συνδέσμου, το οποίο ορίζεται ως εξής:
  • 1h = 1 ώρα
  • 1m = 1 λεπτό
  • 1s = 1 δευτερόλεπτο
Μπορείς λοιπόν να το χρησιμοποιήσεις και χειροκίνητα. Όποιος δυσκολεύεται, ας χρησιμοποιήσει τη λειτουργία του YouTube.
Προσοχή: Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει, είναι πως ο άλλος χρήστης πρέπει να πατήσει το σύνδεσμο για να ξεκινήσει το βίντεο από τη χρονική περίοδο που έθεσες. Αν κάνεις επικόλληση το σύνδεσμο στο Facebook, τότε η προεπισκόπηση του βίντεο η οποία εμφανίζεται θα ξεκινά από το 0:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου