Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Η Κωνσταντινούπολη του «Zuma» των private jets και του…Σουλεϊμαν

Η θέα στο Βόσπορο από την βεράντα του « Ciragan Palace» της Κωνσταντινούπολης είναι εξαιρετική. Ένα ξενοδοχείο αριστοκρατικό , always classic, με βαριά επίπλωση , άψογο service και γκαρσόνια τα οποία μιλούν Αγγλικά με εξαιρετική προφορά.

Η Εσθήρ, καθισμένη σε ένα από τα τραπέζια της εξωτερικής βεράντας, απολάμβανε τον καφέ της. Ένας γνωστός επιχειρηματίας ο οποίος το ίδιο μεσημέρι θα συνομιλούσε με τους δύο πρωθυπουργούς Ελλάδας και Τουρκίας «αστειεύτηκε» με το design του φορέματος της παιδικής μου φίλης.


 «Μοιάζει με σκακιέρα» υποστήριξε ο Turkish businessman. Η Εσθήρ έριξε μια γρήγορη ματιά στο πλέον trendy outfit του οίκου Louis Vuitton. Με λευκά και κίτρινα τετράγωνα όπου άνετα μπορείς να τοποθετήσεις «βασιλιάδες» και « βασίλισσες». Έσκυψε ναζιάρικα το κεφάλι της και του ψιθύρισε ότι το αγόρασε για να… ξορκίσει τις κίτρινες κάρτες της Τρόικας η οποία είχε φθάσει την προηγούμενη μέρα (Κυριακή 3 Μαρτίου) στην Αθήνα.

Κίτρινες κάρτες
Ω! Αυτές οι περίφημες yellow cards των κυρίων Κλάους Μαζούχ (λάτρης «ταπεινής» ψαροταβέρνας στη Δραπετσώνα) Ματίας Μορς, Μπόμπ Τραα και Μαρκ Φλάναγκαν.Yellow cards για το Δημόσιο, την είσπραξη φόρων και τις αποκρατικοποιήσεις. Όλα αυτά φάνταζαν τόσο μακριά για την Εσθήρ αν και η απόσταση από την Αθήνα στην Κωνσταντινούπολη με αεροπλάνο είναι μόλις μία ώρα. Η Κωνσταντινούπολη. Τόσο όμορφη κοσμοπολίτικη, μοντέρνα «κινηματογραφική». Με yachts απέναντι από το «Ciragan» και υπερσύγχρονα ιδιωτικά αεροπλάνα να πετούν πάνω από τα κεφάλια μας.

Τα super luxury ξενοδοχεία και οι exclusive boutiques
Το «Ciragan Palace» είναι για την Πόλη ότι τα « The Claridges» και « The Dorchester» για το Λονδίνο. Η Ελληνική αποστολή δεν πρόλαβε όμως να επισκεφθεί τους χώρους του glamorous ξενοδοχείου το οποίο επιλέγουν όλα τα μεγάλα ονόματα της πολιτικής και επιχειρηματικής elite της χώρας. Οι Αμερικανοί οι οποίοι λατρεύουν οτιδήποτε ιστορικό και κλασικό προτιμούν το «Ciragan». Συνηθίζουν να ξαπλώνουν στις chaises longues και να κοιτάζουν τα καραβάκια στο Βόσπορο. Η πτωχή Ελληνική αποστολή σε όλη την διάρκεια της επίσκεψης ασχολούνταν με θαλάσσιες ζώνες και… Ιμάμηδες . Σε μια επίσκεψη μάλλον «υποβαθμισμένη» από την Ελληνική πλευρά .Οι ισχυροί Τούρκοι επιχειρηματίες πάντως, μέλη της περίφημης λέσχης Bilderberg επιλέγουν κρουαζιέρες με τα yachts τους στα Greek Islands.

Οι Γάλλοι , Βρετανοί , Ιταλοί επισκέπτες με τα χοντρά πορτοφόλια «επιλέγουν» Four Seasons. Ένα από τα ωραιότερα διεθνώς. Η Victoria Beckham έκανε εκεί την φωτογράφισή της για την Τούρκικη «Vogue». Οι περισσότερο νέοι προτιμούν το «W» στον πιο trendy πεζόδρομο της Πόλης. Ένα πεζόδρομο στον οποίο υπάρχει boutique με τα χειροποίητα ανδρικά παπούτσια Berluti. Ένα ζευγάρι μπορεί να στοιχίσει 5000 ευρώ! Η Ελλάδα, η Αθήνα είναι ακόμα πολύ μακριά από το να αποκτήσει ένα «Four Seasons» μία exclusive boutique Berluti, ακόμα και ένα sushi restaurant «Zuma». Το μικρότερο αδερφάκι του πασίγνωστου «Z» στο Knightsbridge της Βρετανικής πρωτεύουσας είναι το αγαπημένο του Τούρκου super star πρωταγωνιστή του «Σουλεϊμάν», Χαλίτ Εργκένς.

Private clubs και Τούρκοι superstars
Οι υπουργοί, οι σύμβουλοι του Greek prime minister και οι μεγαλοεπιχειρηματίες οι οποίοι βρίσκονταν στην αποστολή δεν πρόλαβαν να γνωρίσουν την φοβερή νυχτερινή ζωή της Πόλης. Με τα super trendy restaurants και τα αχανή clubs. Με προσκεκλημένους djs οι οποίοι φθάνουν από τα clubs « Le Baron» στο Παρίσι, «Loulou’s» του Λονδίνου, «Boom Boom» της Νέας Υόρκης.

Ίσως κάπου εκεί να συναντηθούν με τις κούκλες πρωταγωνίστριες των Τούρκικων σίριαλ, τους γιους του Ραχμί Κοτς και τους άνδρες καλλονούς super models οι οποίοι κάνουν καριέρα ηθοποιού.
Κάποια άλλη φορά. Maybe…


 Σίβυλλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου