Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Σπετζοφάι Ενα αγαπημένο πιάτο που φτιάχνεται όλον τον χρόνο

ΥΛΙΚΑ (για 10-12 άτομα)

250 ml έ.π. ελαιόλαδο

1 κιλό πιπεριές πράσινες κέρατο και κόκκινες, ξεσποριασμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια

1.500 γρ. χωριάτικο λουκάνικο, σε χονδρές ροδέλες

2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2-3 καυτερές πιπερίτσες, σε ροδέλες

200 ml κόκκινο ημίγλυκο κρασί

600 γρ. ντομάτες, αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες

αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις πιπεριές μέχρι να πάρουν χρώμα. Τις αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε στην άκρη, σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Αν θέλουμε το φαγητό να γίνει πιο ελαφρύ, βάζουμε το λουκάνικο σε ένα ταψί και το ψήνουμε στον φούρνο στους 220°C για 10-15 λεπτά μέχρι να βγάλει το λίπος του. Στην παραδοσιακή του εκδοχή το λουκάνικο τηγανίζεται για 3-4 λεπτά.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τις καυτερές πιπερίτσες και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τις ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για λίγο τη σάλτσα στη φωτιά, ώσπου να δέσει.

Προσθέτουμε το λουκάνικο και τις τηγανητές πιπεριές και τα μαγειρεύουμε όλα μαζί για 5-10 λεπτά σε σιγανή φωτιά μέχρι το φαγητό να χυλώσει.


*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου