Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Πώς μπορώ να προγραμματίσω μία μελλοντική δημοσίευση;

Κάθε ιδιοκτήτης Facebook Σελίδας ή μέλος με δικαίωμα δημοσίευσης με το όνομα της Σελίδας, έχει τη δυνατότητα για μελλοντικό προγραμματισμό μιας δημοσίευσης (ενός post). Αυτό σημαίνει πως δε χρειάζεται το υπεύθυνο άτομο να βρίσκεται πάνω από τη Facebook Σελίδα ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να δημοσιεύει περιεχόμενο σε αυτή.

Το Facebook δίνει τη δυνατότητα προγραμματισμού μιας δημοσίευσης έως και 7 μήνες μετά. Επίσης, αξίζει να αναφερθεί πως μία δημοσίευση μπορεί να δημοσιευθεί και σε προγενέστερη ημερομηνία, ξανά περιθωρίου έως 7 μηνών.

Για παράδειγμα, σήμερα έχουμε 03/01/13, κάτι που σημαίνει πως έχω τη δυνατότητα να προγραμματίσω μια δημοσίευση από 02/06/12 έως 02/07/13. Εννοείται πως μία προγενέστερη δημοσίευση εμφανίζεται αμέσως στο Timeline της Σελίδας, ενώ μία μελλοντική δημοσίευση μόλις φτάσει η ημερομηνία που έχουμε ορίσει.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις στη Web έκδοση

schedule post

Αν λοιπόν έχεις το δικαίωμα δημοσίευσης σε μία Facebook Σελίδα με χρήση του ονόματος αυτής, τότε η διαδικασία προγραμματισμού μιας δημοσίευσης είναι η εξής:
  1. Πραγματοποίησε σύνδεση στο Facebook και επισκέψου τη Facebook Σελίδα σου και το πλαίσιο δημοσίευσης αυτής.
  2. Βρες και πάτα στο κάτω μέρος του πλαισίου το εξής εικονίδιοschedule post icon
  3. Θα εμφανιστούν κάποιες νέες επιλογές για ορισμό χρονολογίας. Επέλεξε με τη σειρά το χρόνο, το μήνα, την ημέρα, την ώρα και τα λεπτά. Όσον αφορά τα λεπτά, μπορείς να επιλέξεις ανά δεκάλεπτα της ώρας.
  4. Πάτα την επιλογή Χρονοδιάγραμμα.
schedule post

Το παραπάνω πλαίσιο θα εμφανιστεί αφού ολοκληρώσετε την προηγούμενη διαδικασία, επιβεβαιώνοντας τον προγραμματισμό της δημοσίευσης. Αν για κάποιο λόγο αποφασίσετε πως θέλετε να διαγράψετε τη δημοσίευση ή να αλλάξετε την ημερομηνία υποβολής της, μπορείτε να το κάνετε μέσω του Αρχείου Δραστηριοτήτων.
Θα βρείτε την επιλογή Χρησιμοποιήστε το αρχείο δραστηριοτήτων στο πάνω μέρος της Facebook Σελίδας σας, πατώντας πρώτα την επιλογή Επεξεργασία Σελίδας. Στη συνέχεια θα δείτε την προγραμματισμένη σας δημοσίευση, την οποία μπορείτε να επεξεργαστείτε αν περάσετε το ποντίκι σας πάνω από αυτή και πατήσετε στο δεξί πάνω μέρος της δημοσίευσης το εξής εικονίδιο: facebook edit post

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις στη Mobile έκδοση

Δυστυχώς, μέχρι στιγμής η έκδοση του Facebook για κινητές συσκευές δεν επιτρέπει τον προγραμματισμό μιας δημοσίευσης μιας Facebook Σελίδας. Ίσως μελλοντικά δούμε τη λειτουργία αυτή να υλοποιείται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου