Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Facebook Messenger: Πώς μπορώ να στείλω ένα ηχητικό μήνυμα;

Το Facebook ανακοίνωσε ένα πολύ δυνατό χαρακτηριστικό για την εφαρμογή του Messenger (για Android και iOS), ονόματι Voice Messages (Ηχητικά Μηνύματα). Η λειτουργία αυτή επιτρέπει στους χρήστες κινητών συσκευών (smartphones και tablets) να στέλνουν ηχητικά μηνύματα στους Facebook φίλους τους πολύ εύκολα και γρήγορα.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις

Για να στείλεις ένα ηχητικό μήνυμα, θα χρειαστείς αρχικά ένα Facebook λογαριασμό (με τουλάχιστον ένα φίλο) και στη συνέχεια κάποια κινητή συσκευή με λειτουργικό Android ή iOS και την εφαρμογή Facebook Messenger εγκατεστημένη σε αυτή.
Ο αποδέκτης μπορεί να ακούσει το ηχητικό μήνυμα που θα του στείλεις είτε από κινητή συσκευή είτε από τη web έκδοση του Facebook (από κάποιο PC).
Η παρακάτω διαδικασία προέρχεται από συσκευή με Android λειτουργικό και η διαδικασία για iOS συσκευή αναμένεται να είναι παρόμοια.
  1. Άνοιξε την εφαρμογή Messenger και επέλεξε να ανοίξεις μία υπάρχουσα συνομιλία με κάποιο φίλο σου ή δημιούργησε μία νέα συνομιλία και όρισε τους αποδέκτες αυτής.
  2. Στο κάτω αριστερό μέρος της οθόνης πάτα το εξής εικονίδιο: facebook mobile icon
  3. Επέλεξε το τέταρτο εικονίδιο, δηλαδή αυτό που αναγράφει «Ηχογράφηση φωνής» (βλέπε παραπάνω εικόνα).
Facebook mobile voice

Στα νέα εικονίδια που θα εμφανιστούν, το πρώτο (με τις πολλές τελείες) δείχνει το επίπεδο της φωνής σου ενώ πραγματοποιείς ηχογράφηση, το δεύτερο (με την κόκκινη τελεία στο κέντρο) πραγματοποιεί την ηχογράφηση και το τρίτο σου επιτρέπει να επιστρέψεις στις προηγούμενες επιλογές.

Πατώντας το μεσαίο εικονίδιο και κρατώντας το πατημένο, ένας μετρητής δευτερολέπτων θα εμφανιστεί. Όσο αυτός είναι εμφανής, εσύ μπορείς να ηχογραφείς το μήνυμα σου. Κατά την ηχογράφηση, αν απομακρύνεις το δάχτυλο σου από την οθόνη της συσκευής ενώ αυτό βρίσκεται πάνω από το μεσαίο εικονίδιο, τότε το μήνυμα θα σταλεί αυτόματα στον αποδέκτη της συνομιλίας. Για να ακυρώσεις το μήνυμα κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης, αρκεί να σύρεις το δάκτυλο σου μακρυά από το μεσαίο εικονίδιο (προς τα αριστερά ή δεξιά) και ύστερα να το απομακρύνεις από την οθόνη της συσκευής.

Πειραματιστείτε ελεύθερα και προσοχή στα πρώτα ηχητικά μηνύματα που θα στείλετε, καθώς πρέπει να μάθετε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η νέα αυτή λειτουργία της ηχογράφησης της φωνής. ;)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου