Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Ιδιαίτερα για γυναίκες της «τάξης της» παραδίδει η Βίκυ Σταμάτη

Μια σειρά μαθημάτων με θέμα «Τουνοουμαϊκλασμπέτερ», ξεκίνησε να παραδίδει η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, στην πτέρυγα των γυναικείων φυλακών, θέλοντας να μοιραστεί τις γνώσεις της γύρω από το ταξικό Savoir Vivre
Η καθηγήτρια του Savoir Vivre της ανώτερης κοινωνικής τάξης, κα Σταμάτη, σε ώρα μαθήματος στο κελί. Η καθηγήτρια του Savoir Vivre της ανώτερης κοινωνικής τάξης, κα Σταμάτη, σε ώρα μαθήματος στο κελί.

Θεωρία και πράξη, γύρω από τους κανόνες συμπεριφοράς, που οφείλουν να υιοθετούν οι γυναίκες που ανήκουν στην τάξη των Ευγενών, άρχισε να διδάσκει η Βίκυ Σταμάτη, σε μια προσπάθεια να αναβαθμίσει το επίπεδο των συγκρατούμενών της, ώστε να το φέρει πιο κοντά στις δικές της προδιαγραφές.


Πρόσφατα, μάλιστα, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, έδωσε μια διάλεξη, όπου ισχυρίζονταν ότι οι -γυναίκες του επιπέδου της- δεν πρέπει να ξέρουν την προέλευση των χρημάτων του συζύγου τους, γιατί μπορεί να τον φέρουν σε δύσκολη θέση να τους ομολογήσει ότι του τα δίνει η μαμά του.
Σύμφωνα με την κα Σταμάτη, οι πραγματικές κυρίες της ανώτερης τάξης, πρέπει να αντιμετωπίζουν τα χρήματα όπως τα κατοικίδια ζώα τα friskies τους: Δηλαδή, να χαίρονται που βρίσκονται στην ταϊστρα, αλλά να μην μπαίνουν στον κόπο να αναρωτηθούν πώς βρέθηκαν εκεί.

«Όσο πιο ψηλά στην κοινωνική διατροφική αλυσίδα βρίσκεσαι, τόσο πιο πολύ πρέπει να θυμίζεις σκυλίτσα», έλεγε χαρακτηριστικά η Βίκυ Σταμάτη στις συγκρατούμενές της, που την άκουγαν με ευλάβεια.

Μάλιστα το μάθημα είχε τέτοια επιτυχία, που η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου αποφάσισε να αρχίσει να κάνει παραδόσεις και δι’ αλληλογραφίας, σε γυναίκες που δεν έχουν μπει ήδη φυλακή, ώστε να πιάσουν τόπο οι συμβουλές της.


(Σημείωση: Το κείμενο αυτό αποτελεί προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε το υπεύθυνα)
 protagon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου