Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Πώς μπορώ να επεξεργαστώ ένα σχόλιο που άφησα;

Το Facebook πριν κάποιους μήνες ενεργοποίησε την επιλογή για επεξεργασία ενός σχολίου. Η λειτουργία αυτή φυσικά βοηθάει στο να μη χρειάζεται ο χρήστης να σβήνει ένα σχόλιο και να το ξανά δημοσιεύει, αν τυχόν έκανε κάποιο λάθος στο αρχικό. Επίσης, δίνει ένα τέλος και στα σχόλια τα οποία διορθώνουν λέξεις (ίσως λόγω ορθογραφίας) προηγούμενων σχολίων και περιέχουν μέσα τον αστερίσκο (*).

Πάμε να δούμε πώς λειτουργεί η επεξεργασία σχολίων.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις

Facebook επεξεργασία σχολίου

Έστω ότι άφησες ένα σχόλιο, το οποίο όμως θες να αλλάξεις (είτε να διορθώσεις κάτι, είτε να προσθέσεις κάτι κλπ). Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις είναι τα εξής:
  1. Βρες το σχόλιο, πέρνα το δείκτη του ποντικιού πάνω από αυτό και πάτα στο δεξί πάνω μέρος το εξής εικονίδιο: Facebook icon edit
  2. Κάνε κλικ στην επιλογή Επεξεργασία.
  3. Διόρθωσε το σχόλιο και μόλις είναι έτοιμο πάντα το πλήκτρο Enter από το πληκτρολόγιο σου.

Πώς θα καταλάβω αν κάποιος επεξεργάστηκε το σχόλιο του;

Facebook επεξεργασία σχολίου

Μέσα σε ένα διάλογο, είναι πιθανόν κάποιος να επεξεργαστεί ένα σχόλιο και το επόμενο σχόλιο ύστερα να μη βγάζει νόημα. Για το λόγο αυτό, κάθε σχόλιο το οποίο έχει δεχτεί επεξεργασία, φέρει τη λέξη Επεξεργασμένο στο κάτω μέρος του.
Facebook επεξεργασία σχολίου

Πατώντας την επιλογή Επεξεργασμένο, ο χρήστης μπορείς να δει τόσο το αρχικό σχόλιο, όσο και τα επόμενα σχόλια τα οποία προήλθαν μετά από επεξεργασία. Είναι πιθανό ένα σχόλιο να έχει επεξεργαστεί πάνω από μία φορά. Με τον τρόπο αυτό, ένας χρήστης δε μπορεί να κοροϊδέψει άλλους χρήστες αλλάζοντας το σχόλιο του μέσα σε ένα διάλογο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου