Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013

Πώς μπορώ να κάνω απενεργοποίηση ή διαγραφή λογαριασμού;

Μπορεί το Facebook να κοντεύει να φτάσει το 1 δις χρηστών (βρίσκεται κάπου στα 950 εκ. αυτή τη στιγμή), όμως αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν χρήστες που θέλουν να το αποχωριστούν. Για να βρίσκεσαι κι εσύ εδώ, είτε περίεργος είσαι και θες να μάθεις τον τρόπο είτε απλά το βαρέθηκες και θες να ξεφύγεις από αυτό. Πάμε λοιπόν να δούμε κάθε μία διαδικασία.

Απενεργοποίηση Facebook λογαριασμού



Με την απενεργοποίηση του Facebook λογαριασμού σου, σημαίνει πως κλείνει προσωρινά ο λογαριασμός και έχεις τη δυνατότητα όποτε το θελήσεις να επιστρέψεις ξανά. Η διαδικασία επιστροφής είναι απλά μία σύνδεση με τα στοιχεία σας.
Γρήγορος τρόπος: Απενεργοποίηση λογαριασμού Facebook
Αναλυτικός τρόπος (για να μάθεις τη διαδικασία):
  1. Κάνε σύνδεση στο Facebook και κάνε κλικ πάνω δεξιά στο εξής εικονίδιο: facebook icon settings
  2. Κάνε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις Λογαριασμού.
  3. Κάνε κλικ από τη λίστα αριστερά την επιλογή Ασφάλεια.
  4. Στο δεξί μέρος επιλέξτε την τελευταία επιλογή Απενεργοποιήστε το λογαριασμό σας.
Η συνέχεια είναι κοινή και για τους δύο παραπάνω τρόπους και είναι η εξής:
  1. Επέλεξε κάποιον από τους λόγους αποχώρησης (υποχρεωτικό).
  2. Επέλεξε αν θες την επιλογή να μη δέχεσαι μελλοντικά email από το Facebook.

    Σημείωση: Ακόμη και αφού απενεργοποιήσεις το λογαριασμό σου, οι φίλοι σου θα μπορούν να σε προσκαλούν σε εκδηλώσεις, να σε προσθέτουν με ετικέτα σε φωτογραφίες ή να σου ζητούν να γίνεις μέλος ομάδων. Αν επιλέξεις να εξαιρεθείς από τα email, ΔΕΝ θα λαμβάνεις προσκλήσεις και ειδοποιήσεις μέσω email από τους φίλους σου.
  3. Αν έχεις δημιουργήσει κάποια σελίδα ή εφαρμογή στο Facebook, τότε πρέπει να τη διαγράψεις ή να τη μεταβιβάσεις σε κάποιον άλλο χρήστη.
  4. Κάνε κλικ στην επιλογή Επιβεβαίωση.
  5. Πληκτρολόγεισαι τον κωδικό πρόσβασης σου στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί και κάνε κλικ στην επιλογή Deactivate Now.
  6. Τέλος, συμπλήρωσε τον κωδικό (ονομάζεται captcha) που θα εμφανιστεί στην οθόνη σου και κάνε κλικ στην επιλογή Υποβολή.

Διαγραφή Facebook λογαριασμού



Με τη διαγραφή του λογαριασμού σου, το Facebook σου δίνει ένα διάστημα 14 ημερών ώστε να το σκεφτείς και να ακυρώσεις τη διαδικασία διαγραφής του λογαριασμού σου αν το επιθυμείς. Μετά το διάστημα των 14 ημερών, ο λογαριασμός διαγράφεται ολοκληρωτικά (εικόνες, δημοσιεύσεις κλπ) και δεν υπάρχει επιστροφή.
Η διαδικασία διαγραφής του Facebook προφίλ είναι η εξής:
  1. Επισκέψου το σύνδεσμο διαγραφής.
  2. Κάνε κλικ στην επιλογή Διαγραφή του λογαριασμού μου.
  3. Πληκτρολόγεισαι τον κωδικό πρόσβασης σου και από κάτω τον κωδικό (captcha) που δείχνει η εικόνα.
  4. Κάνε κλικ στην επιλογή Εντάξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου