Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Πώς μπορώ να κατεβάσω όλα τα tweets μου;

Το Twitter ανακοίνωσε μέσω του επίσημου blog του πως ξεκίνησε η διαδικασία για download όλων των tweets ενός χρήστη του Twitter. Αυτό σημαίνει πως αν είστε παλαιός χρήστης και έχετε φτάσει τις χιλιάδες των tweets, τώρα θα αποκτήσετε την ευκαιρία να δείτε ξανά το πρώτο σας tweet, καθώς και οποιοδήποτε άλλο tweet επιθυμείτε.

Μέχρι στιγμής, το Twitter δήλωσε πως λίγοι χρήστες έχουν την ικανότητα να κάνουν αίτηση για το Twitter Archive (Αρχείο) τους και μάλιστα πρόκειται για χρήστες με επιλεγμένη την Αγγλική γλώσσα. Για να δείτε αν είστε ένας από τους τυχερούς, αλλά και για μελλοντική χρήση, η διαδικασία για να δείτε όλα τα tweets σας είναι η εξής:

  1. Πραγματοποιήστε σύνδεση με τον Twitter λογαριασμό σας και επισκεφθείτε τις Ρυθμίσεις.
  2. Δείτε αν η τελευταία διαθέσιμη επιλογή είναι η «Your Twitter Archive«. Αν ναι, τότε μπορείτε πατώντας τη διπλανή επιλογή «Request your Archive» να κάνετε αίτηση για να σας σταλεί ένα email με το δικό σας προσωπικό σύνδεσμο, ο οποίος θα σας οδηγεί σε όλα τα tweets σας.
Twitter Archive

Από τη στιγμή που ο χρήστης λάβει το email και επισκεφθεί τη σελίδα με όλα τα tweets του, τότε θα έχει την ικανότητα να δει όλα τα tweets του ταξινομημένα ανά έτος και μήνα. Επίσης, θα μπορεί να κάνει αναζήτηση σε αυτά χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες λέξεις, φράσεις, hashtags ή usernames. Τέλος, θα έχει τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσει κανονικά με αυτά, όπως και με τα νέα tweets (να κάνει δηλαδή retweet κλπ).
Μπορείτε να παρακολουθήσετε το #TwitterArchive για να δείτε τι συμβαίνει γύρω από τη νέα αυτή λειτουργία του Twitter.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου