Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Twitter για αρχάριους: Τι είναι το tweet και ποια τα χαρακτηριστικά του;

Τι είναι το tweet;

Tweet ονομάζεται μία δημοσίευση (ή αλλιώς ένα μήνυμα) με μορφή κειμένου στο Twitter.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός tweet;

Κάθε tweet μπορεί να περιέχει το μέγιστο 140 χαρακτήρες (μαζί με τα κενά). Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα για ανέβασμα και εισαγωγή μιας εικόνας μέσα σε ένα tweet (με μορφή συνδέσμου), καθώς και η ανάδειξη της τοποθεσίας σας σε αυτό (με μορφή κειμένου).

Πώς μπορώ να δημοσιεύσω ένα tweet;

new tweet

Αρχικά θα χρειαστεί να έχετε δημιουργήσει προηγουμένως λογαριασμό στο Twitter και στη συνέχεια να πραγματοποιήσετε σύνδεση με αυτόν.
Υπάρχουν δύο τρόποι για να δημοσιεύσετε ένα tweet:
  1. Από την Αρχική Σελίδα του Twitter, έχοντας πραγματοποιήσει σύνδεση στο κοινωνικό δίκτυο, γράφοντας στο σχετικό πλαίσιο στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης σας (βλέπε παραπάνω εικόνα).
  2. Πατώντας πάνω δεξιά στο Twitter το εξής εικονίδιο: new tweet

Ποια είδη των tweets υπάρχουν;

Όπως είπαμε, τα tweets αποτελούν δημοσιεύσεις κειμένου. Αναλόγως το περιεχόμενο τους μπορούμε να τα κατηγοριοποιήσουμε σε κάποιες βασικές κατηγορίες:
  • Normal Tweets (Κανονικά Tweets): Tweets τα οποία περιέχουν κείμενο και συνδέσμους.
  • Mentions (Αναφορές): Tweets τα οποία απλά περιέχουν αναφορά σε έναν ή περισσότερους χρήστες με τη μορφή @username (όπου username το αντίστοιχο του χρήστη).
  • @Replies (Απαντήσεις): Tweets τα οποία ξεκινούν με μία ή περισσότερες αναφορές της μορφής @username (όπου username το αντίστοιχο του χρήστη).
  • Direct messages (Άμεσα μηνύματα): Tweets τα οποία ξεκινούν με τη μορφή DM(κενό)username (όπου username το αντίστοιχο του χρήστη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου