Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Twitter: Πώς μπορώ να κάνω ιδιωτικά τα tweets μου;

Το Twitter έχει ως φιλοσοφία τα tweets (οι δημοσιεύσεις) των χρηστών του να είναι ορατά από όλους ως προεπιλογή. Αυτό σημαίνει πως το περιεχόμενο κάθε χρήστη του Twitter είναι προσβάσιμο παγκοσμίως από όλους, με ή χωρίς λογαριασμό Twitter.

Αν όμως υπάρξει κάποιος χρήστης ο οποίος επιθυμεί ιδιωτικά – και όχι δημόσια – tweets, τότε υπάρχει λύση. Κάνοντας χρήση της επιλογής την οποία θα βρεις παρακάτω, αυτομάτως όλα τα tweets σου θα γίνουν προσβάσιμα μόνο σε όσους χρήστες έχουν λογαριασμό Twitter και προηγουμένως έχεις εγκρίνει το αίτημα τους να σε κάνουν Follow (να σε ακολουθήσουν).

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις

Protected tweets

Αρχικά, κάνε σύνδεση στο Twitter με το λογαριασμό σου και στη συνέχεια κάνε τα εξής:
  1. Πήγαινε στις Ρυθμίσεις (Settings).
  2. Ενεργοποίησε την επιλογή Προστάτεψε τα Tweets μου (Protect my Tweets) στο πεδίο Ιδιωτικότητα Tweet (Tweet Privacy).
  3. Κάνε κλικ στην προτελευταία επιλογή Αποθήκευση των αλλαγών (Save changes).

Τι αλλάζει μετά την ενεργοποίηση της επιλογής;

Protected tweets

Αφού ενεργοποιήσεις την επιλογή Προστάτεψε τα Tweets μου, το παραπάνω μήνυμα θα εμφανίζεται σε όσους επισκέπτονται το προφίλ σου και δε σε κάνουν Follow (δε σε ακολουθούν). Οι χρήστες αυτοί θα μπορούν να σου στείλουν αίτημα για Follow, το οποίο θα πρέπει πρώτα να εγκρίνεις εσύ. Αφού το εγκρίνεις, τότε οι χρήστες αυτοί θα μπορούν να βλέπουν τα tweets σου.
Επίσης, η ιδιωτικότητα των tweets σου θα φαίνεται με ένα εικονίδιο δίπλα από το όνομα χρήστη (username) σου. Αυτό είναι το εξής: Protected tweets
Τέλος, τα tweets σου δε θα μπορούν να δεχτούν ReTweet (Κοινοποίηση) και επίσης δε θα μπορούν να ενσωματωθούν σε κάποιο site.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου