Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Πως να φτιάξετε..φούσκες!

Δεν υπάρχει πιο λατρεμένο παιχνίδια για τα παιδιά από το να χοροπηδούν ανάμεσα στις φούσκες. Τις οποίες πλέον, μπορείτε να φτιάξετε μαζί στο σπίτι χωρίς μεγάλο κόπο, αποκτώντας μάλιστα έτσι τη δυνατότητα να σχηματίσετε φούσκες στο σχήμα που θέλετε… τεράστιες! 

Κατ’ αρχήν μπορείτε να ξεκινήσετε με το δακτύλιο που θα σχηματίζει τις φούσκες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα οποιοδήποτε σύρμα, ή για πραγματικά μεγάλες φούσκες χρησιμοποιήστε μία παλιά συρμάτινη κρεμάστρα που θα την σχηματίσετε αναλόγως (αν και εδώ χρειάζεται η βοήθεια ενήλικα). Δεν χρειάζεται πάντα το σχήμα να είναι κυκλικό. Μπορείτε να σχηματίσετε φούσκες με σύρμα σε σχήμα καρδιάς, τετράγωνο, τρίγωνο. Πειραματιστείτε.
Μικρές χαριτωμένες φούσκες μπορούν να γίνουν ακόμη και με καλαμάκι ή ένα πλαστικό μπουκάλι που θα κόψετε στη μέση.
 
Για το υγρό, χρησιμοποιήστε μισό φλυτζάνι υγρό σαπούνι πιάτων, πέντε φλυτζάνια νερό και δύο κουταλιές της ζάχαρης γλυκερίνη. Εάν δεν βρίσκετε γλυκερίνη σε φαρμακεία τότε μπορείτε να απευθυνθείτε σε eshop. 

Ανακατέψτε τα υλικά προσεκτικά ώστε να μην σχηματιστεί αφρός. Βάλτε το υγρό σε ένα δοχείο και αφήστε το (ίσως και όλη τη νύχτα) για να ομογενοποιηθεί. Το επόμενο πρωί είστε έτοιμοι για τρελό παιχνίδι. Συναγωνιστείτε για το ποιος θα φτιάξει τις μεγαλύτερες φούσκες, δείτε τα σχήματα που δημιουργούνται και προσπαθήστε να τις πιάσετε με τα χέρια σας (εάν βρέξετε τα χέρια σας μπορεί να είναι ευκολότερο).
Μπορείτε ακόμη να δοκιμάσετε να εγκλωβίσετε τις φούσκες ανάμεσα σε περισσότερα ραβδιά και να παίξετε με το σχήμα τους. Εάν το ραβδί είναι μεγάλο, αντί να φυσήξετε προσπαθήστε να τρέξτε κρατώντας τεντωμένο το ραβδί. Το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό.
 
Κι αν θέλετε κάτι πραγματικά ακραίο... δείτε τι κατάφεραν αυτά τα παιδιά. Μπορείτε να το προσπαθήσετε κι εσείς.
 


http://cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου