Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Ποιοι από τους κορυφαίους 49 της λίστας Λαγκάρντ έχουν πίσω τους ζωή σαν παραμύθι;

Οι θαμώνες του Tatoi Club , ιδιοκτησίας του ζεύγους Γιάννη και Χάνας Μυτιληναίου έχουν γεμίσει τα γήπεδα τένις και το μεγάλο εστιατόριο. Είναι Κυριακή μεσημέρι και στο πανέμορφο, καταπράσινο προάστιο όλα μοιάζουν ήρεμα, χαρούμενα, χαλαρά.

Το club το οποίο άνοιξε τις πύλες του λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων δίνει αυτή την αίσθηση του British style. Καταπράσινο γκαζόν, άλογα, γήπεδα και ένα luxury spa.
Τα μέλη απολαμβάνουν το φαγητό τους στο restaurant μετά από μια βόλτα με τα άλογα ή μια παρτίδα σκάκι κοντά στο τζάκι. Οι συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από τους 49 πολίτες οι οποίοι εμφανίζονται να έχουν τις μεγαλύτερες καταθέσεις στη λίστα Λαγκάρντ, της περιβόητης πλέον τράπεζας HSBC. Κάποιοι άλλοι αποφεύγουν να μιλήσουν. Σηκώνονται από το τραπέζι για να κάνουν ένα περίπατο ή παίζουν «αφηρημένα» με το κινητό τους.

Ο κολλεξιοναίρ Γκαλάτσι- Γκαλάτσι λέει ότι ακόμα και η Φιλιππινέζα του ,γνωρίζει πλέον τα πάντα γύρω από τη συγκεκριμένη τράπεζα στην Ελβετία. Έριξα μια γρήγορη ματιά στην λίστα με την «υπογραφή» της κομψότατης Mrs. ΔΝΤ με τα HERMES outfits και τις πανάκριβες πέρλες. Τα στοιχεία των δικαιούχων ή διαχειριστών τραπεζικών λογαριασμών ξεκινούν από 3 εκατομμύρια και φθάνουν στα 550 εκατομμύρια δολάρια.

Life story σαν Παραμύθι και η ανιψιά του Γκούντερ Ζακς
Μέσα στη λίστα ηχηρά ονόματα του εφοπλιστικού κόσμου. Στάθηκα στο όνομα του Βασίλη Μανιού. Ένας πραγματικά low profile άνθρωπος. Ικανός και αθόρυβος. Ο Βασίλης κληρονόμησε μαζί με την αδερφή του την τεράστια περιουσία που άφησε πίσω του ο Δημήτρης Μανιός. Η ιστορία του Δημήτρη Μανιού μοιάζει με παραμύθι. Ο νεαρός, γοητευτικός, φτωχός αστυνομικός ο οποίος υπηρετούσε στη δίωξη λαθρεμπορίου στον Αερολιμένα Αθηνών. Οι σπουδές στη Νομική , η γνωριμία με τον εφοπλιστή Γιάννη Λάτση, τα πρώτα βήματα στη ναυτιλία. Η δημιουργία της Transman η οποία έμελλε να γίνει μια διεθνής ναυτιλιακή εταιρεία. Η φιλία του με την Καρολίνα του Μονακό, την Χριστίνα Ωνάση , τα παιδιά του Σταύρου Νιάρχου. Η στενή του σχέση με την ισχυρή οικογένεια Γουάϊτ και οι συχνές επισκέψεις στο Ντάλας. Σημαντικοί πετρελαιάδες των Η.Π.Α. οι Γουάϊτ.

Γοητευτικός, αθλητικός με πολλές κατακτήσεις ο εφοπλιστής. Η εντυπωσιακή κατάξανθη ανιψιά του μεγάλου playboy Γκούντερ Ζάκς (σύζυγος για ένα διάστημα της Μπριζίτ Μπαρντό) Καρολάιν ήταν μια από τις γυναίκες που στάθηκε στο πλευρό του. Ένα καλλίγραμμο κορίτσι που του άρεσε να χαίρεται τον Ελληνικό ήλιο στο πολυτελές yacht Mandi Blue.

Μία μυθική ζωή που έληξε άδοξα.
Ο Δημήτρης Μανιός «έφυγε» στα 44 του μόλις χρόνια. Σε ένα νοσοκομείο στη Νέα Υόρκη. Χτυπημένος από την επάρατη νόσο. Ο αδερφός του Βασίλης συνέχισε την επιχειρηματική του πορεία μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας… Οι υπόλοιποι της λίστας είναι οι περισσότεροι εκπρόσωποι του old money , εφοπλιστές με γραφεία στην Αθήνα, το Λονδίνο τη Γενεύη.

Τα ραντεβού της Ντόρας
Παρακολουθώ τις κινήσεις της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη το τελευταίο διάστημα. Η τέως υπουργός φαίνεται ότι «κινείται» και πάλι. Σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο. Ντυμένη με σύνολο σε ανδρική γραμμή έτρωγε στο roof garden της «Μεγάλης Βρετανίας», με υψηλόβαθμο στέλεχος εκδοτικού συγκροτήματος. Συγκεντρώσεις σε σπίτια, αστραφτερά χαμόγελα, lunches and dinners σε spots όπου κυκλοφορεί πολύς κόσμος. H ex minister χαίρεται πραγματικά τη ζωή.

Επιταγές - χαρτοπόλεμος
Μαθαίνω ότι πολύ γνωστή κυρία η οποία κινήθηκε για πολλά χρόνια στον χώρο των εκδόσεων (με σημαντικές περγαμηνές), βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση. Ο Ντίντη, ο οποίος σε όλη τη διάρκεια του 24ωρου παρακολουθεί τους πάντες και τα πάντα λες και είναι πράκτορας της διαβόητης Τουρκικής ΜΙΤ, μου έλεγε ότι οι σφραγισμένες επιταγές της κυρίας (επιταγές της χρεοκοπημένης πλέον επιχείρησης αν και «μαγαζιά» της παραμένουν ακόμα ανοιχτά) κυκλοφορούν παντού λες και είναι χαρτοπόλεμος. Η ίδια η συμπαθής κατά τα άλλα businesswoman κυκλοφορεί πλέον με τις μάσκες της Αποκριάς . Ίσως όμως τις επόμενες μέρες να υπάρξουν οδυνηρές εκπλήξεις…


Σίβυλλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου